Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τις νέες ταυτότητες

«Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία»

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις νέες ταυτότητες

Θέση για τις νέες ταυτότητες και τις αντιδράσεις μερίδας πολιτών που στήνονται για ώρες στις ουρές προκειμένου να ανανεώσουν τις παλιές πήρε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Άκυρες οι παλιές ταυτότητες σε τρία χρόνια - Οι νέες θα εκδίδονται από 25/9

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας προέτρεψε «να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία» και ζήτησε από τους πολίτες να έχουν σύνεση και φρόνηση στα όσα ακούγονται κατά καιρούς για τις νέες ταυτότητες.

Θεωρίες συνομωσίας και συλλαλητήρια για τις νέες ταυτότητες

Αναλυτικότερα, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφων τόνισε: 

«Χρειάζεται σύνεση και φρόνηση. Σκεφθείτε ότι κάποιοι από τους συνανθρώπους μας που σήμερα συνωστίζονται να εκδώσουν ταυτότητες μπορεί να ήσαν ανάμεσα σε εκείνους που διαδήλωναν εναντίον αυτών των ίδιων ταυτοτήτων, επειδή δεν ανέγραψαν το θρήσκευμα. Γι' αυτό χρειάζεται να σκεφτόμαστε σοβαρά και να μην αντιδρούμε παρορμητικά». 

Παράλληλα, σημείωσε ότι «πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Συνόδου και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία. Είναι πιο σημαντικό να μένουμε ενωμένοι με τις αποφάσεις της Εκκλησίας παρά προσκολλημένοι στην ατομική μας γνώμη». 

Επίσης, ο αρχιεπίσκοπος πρότεινε για ακόμη μία φορά «να περιμένουμε τις θέσεις της Συνόδου και για τέτοια θέματα, με τέτοιον αντίκτυπο σε μια τέτοια εποχή. Καλούμαστε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, η οποία με σοβαρότητα, σκέψη και σοφία παίρνει τις αποφάσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top