Άκυρες οι παλιές ταυτότητες σε τρία χρόνια - Οι νέες θα εκδίδονται από 25/9

Ποια στοιχεία θα περιέχουν οι νέες ψηφιακές ταυτότητες

Όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ

Μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η έκδοση των νέων ταυτοτήτων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για ένα ασφαλές έγγραφο, το οποίο θα αφορά σε μια νέα πραγματικότητα που θα αλλάξει τη ζωή των πολιτών για τις αεροπορικές μετακινήσεις όσο και για τις πλαστογραφήσεις.

Θεωρίες συνομωσίας και συλλαλητήρια για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Νέες ταυτότητες: Ποια στοιχεία θα περιέχουν 

«Θα αναγράφει τις απολύτως απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες. Ό,τι γράφει η ταυτότητα έξω θα αποθηκεύεται και σε μη εμφανές σημείο δηλαδή φύλο, όνομα, επίθετο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης ταυτότητας, ύψος» σημείωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. Ο Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα γεωχωρικού προσδιορισμού, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τις θεωρίες περί παρακολούθησης μέσω των νέων ταυτοτήτων.

Σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας θα είναι οι νέες ψηφιακές ταυτότητες

Σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας θα είναι οι νέες ψηφιακές ταυτότητες

Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι οι ταυτότητες που υπάρχουν σήμερα εκδίδονται με απαρχαιωμένους όρους του 1961. «Όσοι δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων ας αναλογιστούν ότι βάζουν νερό στον μύλο όσων θέλουν να πλαστογραφήσουν», πρόσθεσε.

Οι νέες ταυτότητες θα εκδίδονται από τις 25 Σεπτεμβρίου 

Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων ενώ σε τρία χρόνια από σήμερα δε θα ισχύουν οι παλιές, τόνισε υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Με βάση τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό, σε τρία χρόνια, από τον Αύγουστο του 2026 και μετά όποιο δελτίο ταυτότητας δεν τηρεί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές παύει να ισχύει» τόνισε.

Έτσι θα είναι οι νέες ταυτότητες - Ποια στοιχεία θα περιέχουν

Η διαδικασία έκδοσης θα ακολουθήσει την ανάλογη με τα εμβόλια, καθώς σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζεται σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα λειτουργεί πλατφόρμα στην οποία ο πολίτης θα καταθέτει την αίτηση μέσω gov.gr σε 370 σημεία σε όλη της.

Ο πολίτης θα υποβάλλει αίτηση στην πλατφόρμα ακολούθως θα έρχεται ειδοποίηση, θα ορίζεται ραντεβού στο αστυνομικό τμήμα για την έκδοση της νέας αστυνομικής ταυτότητας το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top