Φωτιά Πάρνηθα: Ψυχολογικά προβλήματα επικαλείται ο «εμπρηστής του Αυλώνα»

Βρέθηκαν στην κατοχή του προσανάματα, φλόγιστρο και πευκοβελόνες

Αρνείται την κατηγορία του εμπρησμού ο πρώην δικηγόρος που συνελήφθη την Πέμπτη για τη φωτιά στον Αυλώνα και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα - Βρέθηκαν υλικά ύποπτα για πρόκληση εμπρησμού

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Γώγου, ο 45χρονος έχει ψυχιατρικό πρόβλημα, ενώ εδώ και χρόνια δεν έχει την δικηγορική ιδιότητα και ασχολείται με αγροτικές εργασίες.

Φωτιά Πάρνηθα: Ποιοι είναι οι 4 προσαχθέντες για εμπρησμό -Δικηγόρος ο ένας

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Γώγου: 

«Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία. Έχει σοβαρό πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης και χρήζει άμεσης θεραπείας. Είναι δραματικό να παρουσιάζεται μία ψευδή εικόνα για την προσωπική και επαγγελματική του κατάσταση. Δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα εδώ και δεκαετία και δεν έχει απασχολήσει ποτέ την δικαιοσύνη. Είναι ένας φιλήσυχος επαγγελματίας που ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Δε θα αποτελέσει ο εντολέας μου το εξιλαστήριο θύμα για να καλυφθεί διά της συλλήψεώς του η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού για δασοπυρόσβεση».

Φωτιά Αυλώνα: Τι βρέθηκε στην κατοχή του 45χρονου

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εξακριβώθηκε πως ο 45χρονος πρώην δικηγόρος είχε θέσει φωτιά σε αρκετά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρείς ενέργειες του δράστη. 

Σε κατ’ οίκον έρευνα, που διεξήχθη, ανευρέθησαν προσανάματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες.

Φωτιά Αυλώνα: Τι βρέθηκε στην κατοχή του 45χρονου πρώην δικηγόρου

Σημειώνεται ότι ο άλλος προσαχθείς στον Αυλώνα και οι δύο στο Μενίδι αφέθησαν ελεύθεροι.

Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια στην Κω

Ένας άνδρας συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δωδεκανήσου, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε ξηρά χόρτα και ελαιόδεντρα, με ρίψη αναμμένου τσιγάρου, εντός αγροτικής έκτασης, στην περιοχή Πλατάνι, του δήμου Κω.

Για το παραπάνω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top