Αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα - Βρέθηκαν υλικά ύποπτα για πρόκληση εμπρησμού

Καταγγελίες κατοίκων ότι άκουσαν εκρήξεις πριν ξεσπάσουν οι φωτιές

Δύο αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί στην Πάρνηθα, πάνω από τη Μονή Κλειστών. Η μία είναι στο ρέμα Γιαννούλα και η άλλη στο κάστρο Φυλής. Στα σημεία γίνονται συνεχείς ρίψεις από τα εναέρια μέσα μέχρι το τελευταίο φως του ήλιου. 

Αναζωπύρωση Πάρνηθα: Το «φαινόμενο της καμινάδας» που διευκολύνει τη φωτιά

Σε αυτοψία στην καμένη περιοχή που έκανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ρίστα με τον εικονολήπτη του Star, εντοπίστηκαν υλικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εμπρησμό όπως πανί, σπρέι, ποτήρια, κάψουλες καφέ, μπουκάλια μπύρας, μπουκάλια κρασιών, ένα πιρούνι αλλά και πεταμένα λάστιχα.

 «Πάνω στο βουνό που επιχειρούσαμε στην Αγία Παρασκευή, που μας κύκλωσε η φωτιά και πήγαμε να καούμε, βρήκαμε κουβέρτες και παπλώματα να καίγονται μέσα στο δάσος λόγω της πυρκαγιάς.  Δεν έσβηνε ενώ ρίχναμε νερό και αναγκαστήκαμε και να τα κατεβάσουμε κάτω στον δρόμο αναμμένα» αποκάλυψε εθελοντής πυροσβέστης.

To ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

To ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

«Άκουσα μια έκρηξη και στη συνέχεια κάηκε ο τόπος» ήταν τα λόγια ενός προσκυνητή που είχε εγκλωβιστεί για πέντε ώρες στη Μονή Κλειστών.

«Υπάρχουν καταγγελίες από κατοίκους ότι άκουσαν μία- δυο εκρήξεις και ξεκίνησε η φωτιά από τρία διαφορετικά σημεία. Τον φυλούσαμε τον τόπο και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως έγινε. Αν ήταν εσκεμμένη ενέργεια, που είναι το πιο πιθανό, διάλεξαν τον πιο κατάλληλο χρόνο και το κατάλληλο σημείο. Αν έχει γίνει, είναι εγκληματική ενέργεια» είπε ο αντιδήμαρχος Φυλής στο Star, Γιάννης Μαυροειδάκος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top