Δαδιά: Το δάσος της μετανάστευσης που χρησιμοποιούν οι διακινητές

Αύξηση των καταγεγραμμένων ροών μέσα σε ένα μήνα κατά 70%  

Το τραγικό περιστατικό του θανάτου των 18 ανθρώπων στον Έβρο, από το θερμικό φορτίο της μεγάλης πυρκαγιάς, έφερε στην επιφάνεια όχι απλά τις απάνθρωπες πρακτικές των διακινητών μεταναστών, αλλά τα κρυφά περάσματα που υπάρχουν και στο δάσος της Δαδιάς. 

Τραγωδία στον Έβρο: 18 άνθρωποι βρέθηκαν καμένοι στο δάσος της Δαδιάς

Όπως ανέφερε η διπλωματική συντάκτρια του Star Κατερίνα Τσαμούρη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Γιώργο Ευγενίδη, στον χάρτη μπορεί να δει κάποιος πού είναι ο φράχτης και στο άλλο σημείο ο δάσος της Δαδιάς. 

Ο χάρτης με το δάσος της μετανάστευσης στη Δαδιά

Ο χάρτης με το δάσος της μετανάστευσης στη Δαδιά 

«Με την τραγική κατάληξη των 18 ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί απανθρακωμένοι, εμείς μάθαμε ότι σ' αυτό το σημείο, σε παραπήγματα, ζουν μετανάστες. Κι ας λέγαμε τόσο καιρό μόνο για το ποτάμι και τις νησίδες» επισήμανε η Κ. Τσαμούρη.  

Έβρος: Έρευνα για τις φωτιές και τη ρατσιστική βία κατά μεταναστών

Το σημείο είναι τέτοιο που δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί από την αστυνομία. Γι’ αυτό και μόνο οι καταγεγραμμένες ροές αυξάνονται συνεχώς. Πρόκειται για αύξηση πάνω από 70% αυτόν τον μήνα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι!  

Έβρος: Ο έρευνες Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και ΕΥΠ για εμπρησμούς

«Η Πολιτεία το αντιλαμβάνεται, απ' ό,τι μας λένε αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης, αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Το θέμα όμως είναι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή: Το πέρασμα αυτό οδηγεί στην Αλεξανδρούπολη. Μια πόλη και ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας για εμάς και τους συμμάχους μας που οι Τούρκοι έχουν «βάλει στο μάτι», ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο» πρόσθεσε η διπλωματική συντάκτρια του Star.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top