Έβρος: Οι έρευνες Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και ΕΥΠ για εμπρησμούς

Οι απαντήσεις που πρέπει να δώσουν οι μετανάστες για τον μηχανισμό

Στην Αλεξανδρούπολη, οι 13 μετανάστες θα εξηγήσουν αύριο στον ανακριτή γιατί πήγαν να βάλουν φωτιά στο δάσος. Οι αρχές μάλιστα έχουν και βίντεο - ντοκουμέντο με τον εκρηκτικό μηχανισμό στα χέρια τους, όπως αποκάλυψε η Τασούλα Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Έβρος: Έρευνα για τις φωτιές και τη ρατσιστική βία κατά μεταναστών

Το βίντεο -  ντοκουμέντο το παρέδωσε ο 45χρονος που τους εντόπισε. Στο βίντεο φαίνονται δύο λάστιχα, ξύλα και ένα κίτρινο αφρολέξ για προσάναμμα.

Πλάνο από το βίντεο - ντουκουμέντο για τον μηχανισμό που είχαν οι μετανάστες στον Έβρο

Πλάνο από το βίντεο - ντουκουμέντο για τον μηχανισμό που είχαν οι μετανάστες στον Έβρο

Έβρος: Πολίτες «συνέλαβαν» μετανάστες και τους κλείδωσαν σε τρέιλερ ΙΧ

Εξαιτίας αυτών των ευρημάτων,  αλλά και της κατάθεσης του 45χρονου ότι είδε δύο από αυτούς να προσπαθούν με μαχαίρι να δημιουργήσουν σπίθα, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες όχι μόνο για απόπειρα εμπρησμού, αλλά και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βέβαια παράνομη είσοδο στη χώρα. 

Οργή Κικίλια για τους εμπρηστές - «Αλητήριοι, δε θα γλιτώσετε!»

Η παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ήταν σαφής: Να διερευνηθεί αν  υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ακόμα και εγκληματική οργάνωση. ΟΙ 13 μετανάστες από Συρία και Πακιστάν θα πρέπει να δώσουν πειστικές εξηγήσεις, γιατί ακόμα και το επιχείρημα «θέλαμε να μαγειρέψουμε», με μια τέτοια κατασκευή προβληματίζει. 

Το κατηγορητήριο για τους 13 μετανάστες στον Έβρο

Φωτιά Πάρνηθα: Ποιοι είναι οι 4 προσαχθέντες για εμπρησμό -Δικηγόρος ο ένας

Όπως πρόσθεσε η Τ. Παπανικολάου, οι αρχές δε θα αφήσουν στη συγκεκριμένη υπόθεση τίποτα που να μην ερευνηθεί εξονυχιστικά. Ούτως ή άλλως, Αστυνομία ,Πυροσβεστική αλλά και ΕΥΠ, εξετάζουν κάθε πυρκαγιά. Σε κάποιες περιπτώσεις που δεν είναι  αμέλεια διερευνούν αν υπήρχε σχέδιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top