Φωτιά Έβρος: Το βίντεο που παρέδωσε ο 43χρονος που αιχμαλώτισε μετανάστες

Παραπέπονται οι 3 συλληφθέντες, αλλά και οι 13 μετανάστες

Πυροσβεστική, αστυνομία και ΕΥΠ ερευνούν καθε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, για να εντοπίσουν εμπρηστές όπου υπάρχουν. Στο μεταξύ, αύριο θα δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή ο 43χρονος που στοίβαξε μετανάστες σε τρέιλερ, τους κατηγόρησε για τις φωτιές και τους απείλησε με τιμωρία στον Έβρο.

Έβρος: «Τους έδωσα νερό», λέει ο άνδρας που κλείδωσε μετανάστες σε τρέιλερ

Ο 43χρονος επιμένει στην κατάθεσή του, ότι δηλαδή οι 13 μετανάστες θα έβαζαν φωτιά προσπαθώντας να δημιουργήσουν σπίθα με ένα μαχαίρι 30 εκατοστών. Παρέδωσε, μάλιστα, στις αρχές ένα το βίντεο, στο οποίο απεικόνιζονται δύο λάστιχα, ξύλα και ένα κίτρινο αφρολέξ που, όπω ισχυρίζεται, ετοιμάζονταν να ανάψουν μέσα στο δάσος.

Φωτιά Έβρος μετανάστες

Ακόμα, στους ισχυρισμούς του ο 43χρονος ανέφερε: «Τα άτομα αυτά, αν δεν επεμβαίναμε, θα προκαλούσαν εμπρησμό σε έκταση εντός του αστικού ιστού, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και την περιουσία συμπολιτών μας. Κυριολεκτικά τους προλάβαμε στο δευτερόλεπτο. Θεωρώ ότι έκανα το καθήκον μου και τίποτα παραπάνω».

Έβρος: Παραπέπονται οι 3 συλληφθέντες, αλλά και οι 13 μετανάστες

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόταση από τον Εισαγγελέα, το κατηγορητήριο που αποδίδεται στους τρεις συλληφθέντες για την κράτηση και μεταφορά εντός τρέιλερ 13 μεταναστών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα αφορά:

  • τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων
  • βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού
  •  συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο

Τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη του οχήματος που εμφανίζεται σε βίντεο να έλκει το τρέιλερ βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. 

Σε ό,τι αφορά στους 13 μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής, αποδίδεται η κατηγορία τής απόπειρας εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παράνομη είσοδο. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top