Έβρος: «Τους έδωσα νερό», λέει ο άνδρας που κλείδωσε μετανάστες σε τρέιλερ

Κρατείται με άλλα δύο άτομα μετά το βίντεο της φρίκης

Σοκάρει το βίντεο της φρίκης με τους μετανάστες να κρατούνται σε τρέιλερ από επιχειρηματία στον Έβρο / Βίντεο Open

Την δική του εκδοχή έδωσε μέσω του δικηγόρου του ο επιχειρηματίας στον Έβρο, που κρατείται με δύο ακόμα άτομα για ρατσιστική βία σε βάρος μεταναστών. 

Έβρος: Πολίτες «συνέλαβαν» μετανάστες και τους κλείδωσαν σε τρέιλερ ΙΧ

Ο άνδρας εμφανίζεται σε βίντεο να κρατάει παράνομα 13 μετανάστες συριακής και πακιστανικής καταγωγής μέσα σε τρέιλερ κοντά στην Αλεξανδρούπολη. Σε αυτό ακούγεται να τους χαρακτηρίζει ως «κομμάτια», λέγοντας ότι «τους έχει φορτώσει στο τρέιλερ», ενώ απευθύνει κάλεσμα να βγουν και άλλοι στους δρόμους και να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Έβρος: Έρευνα για τις φωτιές και τη ρατσιστική βία κατά μεταναστών

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο, ο άνδρας αλβανικής καταγωγής προσήχθη και κρατείται με άλλα δύο άτομα που φέρεται να τον βοήθησαν.

Έβρος: «Τους έδωσα νερό και ενημέρωσα την αστυνομία. Δεν άσκησα βία»

Δια μέσω του δικηγόρου του, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι ουδέποτε άσκησε βία σε βάρος των μεταναστών που αιχμαλώτησε και ότι ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές για την παρουσία τους.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του δικηγόρου του: 

«Αναφορικά με το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στις 22-08-23 και στο οποίο ενεπλάκη ο εντολέας μου ως ιδιοκτήτης του οχήματος , πέραν των εξηγήσεων που έδωσε ήδη στις Αρχές , οφείλονται και εξηγήσεις στην κοινωνία, δεδομένου ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν γίνει αποδέκτες απειλών και ύβρεων.

Κατά την τέταρτη μέρα των πυρκαγιών που πλήττουν την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε από τον ανωτέρω πληθώρα εμπρηστικών μηχανισμών εντός του αστικού ιστού σε κατοικημένη περιοχή και συγκεκριμένα στην Ν. Χιλή και λίγα μόλις μέτρα από την οικογενειακή επιχείρηση του ανωτέρω, στην οποία διαμένει και η εξαμελής οικογένειά του.

Πλησίον των εμπρηστικών μηχανισμών εντόπισε επ΄αυτοφόρω όμαδα μη νομίμων μεταναστών να επιχείρει να τους πυροδοτήσει.

Άμεσα ασκώντας το νόμιμο δικαίωμα του κατ΄ άρθρο 275 ΚΠΔ , πρόεβη σε αποτροπή και σύλληψη της εγκληματικής ομάδας, η οποια έφερε όπλα και κάλεσε ΑΜΕΣΩΣ τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να πρόβουν στις νόμιμες ενέργειες. Κατά το χρονικό διάστημα που αναμένονταν οι αστυνομικές άρχες , σεβόμενος την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια , παρείχε σε όλους πόσιμο νερό.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ άσκησε λεκτική ή σωματική βία κατά αυτών .

ΟΥΔΕΠΟΤΕ έφερε όπλο.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ κάλεσε συμπολιτές να προβούν σε παρανομές ενέργειες.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ οδηγήθηκε στις ενέργειες του από ρατσιστικά κίνητρα.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ επιχείρησε να υποκαταστήσει τις Ελληνικές Αρχές.

Αντίθετα καθοδηγούμενος από αίσθημα ευθύνης απένταντι στις ανθρωπίνες ζωές και περιουσίες που κατακαίγονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή συνεπεία εμπρηστικών συμοπεριφορών, προέβη στις νόμιμες ενέργειες αποτροπής και περιορισμού εγκληματικών συμπεριφορών , όπως οφειλεί να κάνει κάθε πολίτης που έρχεται αντιμέτωπος με τέλεση αυτόφωρων αδικημάτων τα οποία απειλούν και πλήττουν άμεσα την ανθρώπινη ζωή και περιουσία.

Στις ίδιες δε ενέργειες θα προέβαινε ανεξάρτητα από την εθνικότητα των εγκληματιών .

Ο συνήγορος υπεράσπισης

Δεμίρης Βασίλειος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top