Εκτός ελέγχου η φωτιά σε Φυλή, Άνω Λιόσια – Αγωνία για την Πάρνηθα

Δύσκολη νύχτα για τη Δυτική Αττική που την σκέπασαν μαύροι καπνοί

Εικόνες αποκάλυψης επικρατούν στους πρόποδες της Πάρνηθας από νωρίς το μεσημέρι, λόγω της φωτιάς που ξεκίνησε από τη Φυλή και τέθηκε εκτός ελέγχου, λόγω του συνδυασμού ισχυρών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών.  

Φωτιά Φυλή: Μεγαλώνει το πύρινο μέτωπο - Εκκενώνονται τα Άνω Λιόσια

Μάλιστα, ο ήλιος που κρύβεται στους καπνούς δημιουργεί μια απόκοσμη εικόνα στο σημερινό ηλιοβασίλεμα.   

Απόκοσμη ατμόσφαιρα στο σημερινό ηλιοβασίλεμα λόγω της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική

Η κατάσταση που βιώνει η Δυτική Αττική είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τους κατοίκους να προετοιμάζονται για μια δραματική νύχτα, όπως μετέδωσαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιάννης Σωτηρόπουλος από το Πανόραμα Άνω Λιοσίων, ο Αλέξανδρος Γύγος από τη Χασιά και η Κατερίνα Ρίστα από τον οικισμό Γεννηματά.  

Φυλή: Απομαμακρύνθηκαν με Super Puma από τη Μονή ενήλικες και παιδιά

Περιοχές κυκλωμένες από φλόγες, όπως η Φυλή και τα Άνω Λιόσια έχουν εκκενωθεί, ενώ η μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη προς την Πάρνηθα. Αγωνία επικρατεί σε μεγάλο μέρος της Αττικής για το ενδεχόμενο να εξαπλωθεί  τη νύχτα, όταν δε θα πετούν πυροσβεστικά αεροσκάφη, προς κατοικημένες περιοχές. 

Στους πρόποδες της Πάρνηθας το μέτωπο της φωτιάς

Στους πρόποδες της Πάρνηθας το μέτωπο της φωτιάς 

Πυροσβέστες πάντως δίνουν όλες τις δυνάμεις τους στην επιχείρηση της κατάσβεσης, ενώ ενδεικτικό είναι ότι κατέρρευσε πυροσβέστης ενώ επιχειρούσε στο μέτωπο της φωτιάς.    

Η φωτιά στη Φυλή

Η φωτιά στη Φυλή 

Αλλεπάλληλα είναι τα μηνύματα του 112 για εκκένωση διαφόρων περιοχών, με τελευταίο αυτό  για εκκένωση της Ντάρδιζας προς Μενίδι. Πάντως, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις αρκετοί κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και προσπαθούν με λάστιχα να προστατέψουν τις περιουσίες τους.     

 

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο μέτωπο 6 χιλιομέτρων στους πρόποδες της Πάρνηθας, ενώ ενδεικτικό είναι ότι πανικόβλητα ελάφια προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φωτιά.

Πυκνοί καπνοί σκέπασαν τη Δυτική Αττική      

Πυκνοί καπνοί σκέπασαν τη Δυτική Αττική 

Ο πύρινος εφιάλτης ξεκίνησε από τη Φυλή, όπου συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα από τα μεγαλύτερα μέτωπα της φωτιάς. Την κατάσταση επιδεινώνουν οι καπνοί που αναγκάζει τους κατοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους με κλειστά τα παράθυρα.       

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top