Κορωνοϊός: Ανησυχία για την Eris - «Πιθανή νέα δόση εμβολίου το φθινόπωρο»

Ποια είναι τα συμπτώματα της νέας υποπαραλλαγής που σήμανε συναγερμό

Τείνει να επικρατήσει η νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού Eris, η οποία έφερε μέσα στο καλοκαίρι μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. «Είναι μια παραλλαγή που δεν κοιμάται το καλοκαίρι. Πιθανώς να χρειαστεί μια νέα δόση εμβολίου από τον Σεπτέμβριο», επεσήμανε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης.

Κορωνοϊός: Προβληματίζει η «Eris» - Φόβοι για εξάπλωση από Σεπτέμβριο

«Η παραλλαγή Eris είναι ανησυχητική γιατί μεταλλάσσεται και γιατί δεν υπακούει στους κανόνες της εποχικότητας. Συνήθως αυτού του είδους οι ιοί βρίσκονται σε ύφεση το καλοκαίρι, σε αντίθεση όμως με αυτόν που φαίνεται πως δεν καταλαβαίνει από εποχές και ήδη έχει διπλασιάσει τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και τους θανάτους από κορωνοϊό», επεσήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης για την υποπαραλλαγή Eris, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή του Ant1.

Κορωνοϊός: Αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών - Ανησυχία για την Eris

Αυτό, όμως, που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι τι θα επικρατήσει από Σεπτέμβριο, με την επιστροφή στις πόλεις μετά τις διακοπές και το άνοιγμα των σχολείων. Μάλιστα, η «αναστάτωση» που αναμένεται να προκληθεί δεν αποκλείεται να φέρει μια νέα έξτρα δόση του εμβολίου κατά το κορωνοϊού για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, όπως τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 65 ετών.

«Δε φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για τους νέους και υγιείς ανθρώπους που θα κολλήσουν κορωνοϊό λόγως της Eris, καθώς τα συμπτώματα είναι ήπια και μοιάζει με κοινό κρυολόγημα», ξεκαθάρισε ο κ. Τζανάκης.

Κορωνοϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα της Eris

Τα συμπτώματα της Eris συγκριτικά με τις άλλες παραλλαγές είναι πιο ήπια. Συγκεκριμένα, ξεκινά με έναν ελαφρύ πονόλαιμομπούκωμααδυναμία, ενώ ο πυρετός δεν υπάρχει ή υπάρχει για δύο εικοσιτετράωρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top