Κεφαλονιά: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Αγία Ειρήνη

Οριοθέτησαν το πύρινο μέτωπο

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στην Κεφαλονιά και έκαιγε όλο το βράδυ δασική έκταση.

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στην Κεφαλονιά, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης, σε δύσβατη περιοχή.

Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα έκταση λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και «έσπασε» σε πέντε μέτωπα, τα οποία κάλυψαν μια απόσταση περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων. 

Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά

Οι φλόγες επεκτάθηκαν σε έκταση 4 χιλιομέτρων / Φωτογραφία kefaloniapress

Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστική και ισχυρή ομάδα εθελοντών πυροσβεστών που κατάφεραν να την περιορίσουν και να μην επεκταθεί και αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένα μέτωπο σε δύσβατο σημείο.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζ. τμήματος, 10 οχήματα, 5 Α/Φ & 1 Ε/Π ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα και αεροπορικώς από Άραξο 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ καθώς και Αστυνομικές δυνάμεις.

Στην Κεφαλονιά έφτασαν με το πρώτο πλοίο ενισχύσεις από την Ήπειρο και την Αχαΐα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι οι ρίψεις νερού από αέρος, που συνέβαλαν στο να οριοθετηθεί το πύρινο μέτωπο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top