Ακρίβεια στα νησιά: ​​​​​​​Κόβουν από το φαγητό- «Ούζο με δυο μεζέδες 100€»

Αύξηση στις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ και την τιμή της βενζίνης

Η ακρίβεια στα νησιά και τους τουριστικούς προορισμούς οδηγεί όλο και περισσότερους σε «σφιχτές διακοπές». Καύσιμα, εισιτήρια αλλά και το υψηλό κόστος διαμονής μεταφέρει τη «μάχη» των πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ, αφού το φαγητό στην ταβέρνα γίνεται είδος πολυτελείας. 

Πονοκέφαλος η ακρίβεια στα τρόφιμα

Μείωση των καθημερινών εξόδων για περισσότερες μέρες διακοπών. Αυτό επιλέγουν πολλοί τουρίστες για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. «Μέσα στην μέρα τρώμε σνακς είναι η φθηνότερη επιλογή» λένε τουρίστες.

Δεν είναι όμως μόνο οι ξένοι τουρίστες. Είναι και οι Έλληνες, οι οποίοι σε μια προσπάθεια να παρατείνουν τη διαμονή τους στην Πάρο αποφεύγουν να τρώνε συχνά έξω. Προτιμούν να αγοράζουν είδη από σούπερ μάρκετ και να μαγειρεύουν μέσα στα σπίτια ή στα δωμάτια που νοικιάζουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα από την Πάρο.

Γεμιστά... πολυτελείας και χωριάτικη στην τιμή της μπριζόλας

«Είναι η πρώτη μέρα που βγαίνουμε έξω για να φάμε. Και τις υπόλοιπες στο δωμάτιο, από το σούπερ μάρκετ. Ζαμπονοτύρια και τέτοια… Εντάξει, όταν πας και παίρνεις ένα ούζο και δυο μεζέδες και σου λένε 100 ευρώ…»

Διακοπές στην Κρήτη: Αύξηση στις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ

Οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ της Κρήτης έχουν αυξηθεί κατά 14% από την αρχή του καλοκαιριού, κάτι που αποδίδεται στην αυξημένη τουριστική κίνηση του νησιού. Όλο και περισσότεροι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες επιλέγουν καταλύματα με κουζίνα, κάνουν τα ψώνια τους στο σούπερ μάρκετ και μαγειρεύουν στα δωμάτιά τους. 

Αύξηση πωλήσεων με «τουριστικό χρώμα» παρουσιάζουν τα σούπερ μάρκετ σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο. Είναι ενδεικτικό πως σε αυτές τις περιφέρειες παρατηρείται άνοδος της τάξεως του 10%, καθώς όλο και περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν τις υπεραγορές για τα ψώνια τους.

Ξεπερνάει τα 2 ευρώ η αμόλυβδη σε πολλά νησιά

«Φωτιά» έχουν πάρει τα καύσιμα, με την τιμή της βενζίνης να ξεπερνάει τα 2 ευρώ. Στα νησιά βέβαια οι αδειούχοι θα κληθούν να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να γεμίζουν το ρεζερβουάρ. 

Το ρεπορτάζ της Γωγώς Αποστολάκη για την αύξηση της τιμής της βενζίνης στα νησιά

Το ρεπορτάζ της Γωγώς Αποστολάκη για την αύξηση της τιμής της βενζίνης στα νησιά

Όσοι ξεκινούν τώρα τις διακοπές τους με προορισμό τα νησιά θα δουν ακόμα πιο ψηλές τιμές της βενζίνης που ξεπέρασε κατά πολύ το φράγμα των 2 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι αδειούχοι θα πρέπει να προσαρμόσουν τον προϋπολογισμό των μετακινήσεων, αφού το ρεζερβουάρ χρειάζεται περισσότερα ευρώ για να φουλάρει. 

Στη Μύκονο τα καύσιμα «καίνε» με 2,299 ευρώ το λίτρο της αμόλυβδης, ενώ στην Πάρο πριν γυρίσει η μίζα, το χέρι θα μπει βαθιά στην τσέπη με 2,29 ευρώ το λίτρο. Στη Λευκάδα καταγράφεται ράλι στην αμόλυβδη με 2,238. Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Λασίθι όπου απαραίτητα κανείς χρειάζεται αυτοκίνητο η τιμή της αμόλυβδης ανέβηκε στα 2,199 ευρώ το λίτρο. Μια ανάσα χαμηλότερα βρίσκεται η Κέρκυρα με 2,05 ευρώ το λίτρο της αμόλυβδης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top