Πονοκέφαλος η ακρίβεια στα τρόφιμα

Αυξάνονται και τα βρεφικά είδη

Η αισχροκέρδεια έχει μπει στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών και οι αρμόδιες υπηρεσίες εντατικοποιούν τους 
ελέγχους σε επιχειρήσεις τροφίμων. 

«Καμπανάκι» οι νέες αυξήσεις στα τρόφιμα

Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα και τον Ιούλιο στην Ελλάδα σκαρφάλωσε στο 12,6% και αυτό οδηγεί τους ελέγχους στις επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων και στις εταιρείες εισαγωγής τροφίμων και ειδών υγιεινής. Η αυξημένη κερδοφορία χτυπά καμπανάκι για συγκεκριμένα προϊόντα. Το είχαμε δει για τα απορρυπαντικά και με τη…βούλα της επιτροπής ανταγωνισμού. Έως και 360% πιο ακριβά είχε δείξει η έρευνα ότι πωλούνται στη χώρα μας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών είναι και άλλες κατηγορίες προϊόντων οι οποίες μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό. Όμως δεν είναι κρυφό για τους καταναλωτές ότι οι τιμές έχουν πετάξει και εξακολουθούν να αυξάνονται για παράδειγμα στα γαλακτοκομικά, τη ζάχαρη, τα βρεφικά είδη, τα αναψυκτικά.  

Το θέμα είναι για τις αρχές να δει σε ποιες περιπτώσεις η κερδοφορία γίνεται αισχροκέρδεια. Εκτός από τα τρόφιμα αυτό που απασχολεί τους αρμόδιους είναι τα σχολικά είδη, αφού όποτε η ζήτηση για ένα προϊόν αυξάνεται οι τιμές παίρνουν την ανηφόρα πολλές φορές αδικαιολόγητα. Είχε γίνει με τις χιονοαλυσίδες και αναμένονται πρόστιμα. 

Οι διατάξεις σχετικά με την εφαρμογή των ελέγχων μέχρι το τέλος του έτους ψηφίστηκαν και με υπουργικές αποφάσεις εξειδικεύονται τα ζητήματα για τη διενέργειά τους.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top