Γεμιστά... πολυτελείας και χωριάτικη στην τιμή της μπριζόλας

Οι τιμές στα κηπευτικά έχουν εκτοξευθεί- «Πονοκέφαλος» η αύξηση στα σιτηρά

To ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα

Τα γεμιστά ή το μπριάμ, παραδοσιακά εδέσματα του καλοκαιριού, τείνουν να γίνουν είδος πολυτελείας. Οι τιμές στα κηπευτικά έχουν εκτοξευθεί... «Φταίει ο καύσωνας», λένε οι παραγωγοί.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αγοράς του Ρέντη:

  • τα κολοκυθάκια από 70 cents (χονδρική τιμή) πέρυσι, φέτος φτάνουν το 1€ 
  • τα φρέσκα φασολάκια από 2€ πέρυσι, 2,30 € πριν μια εβδομάδα,  4€ τώρα
  • οι μελιτζάνες από 60 cents πέρυσι, στα 75 cents φέτος (χονδρική τιμή)

Οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι αιτία του κακού είναι οι καιρικές συνθήκες. «Δείτε τι έγινε από τη ζέστη στον κάμπο του Άργους» λέει ο παραγωγός Δημήτρης Μιχαλόπουλος.

Η χωριάτικη φτάνει τη… μπριζόλα

Οι διαφορές τιμών φαίνονται στα εστιατόρια. Μια πλούσια χωριάτικη σαλάτα μπορεί να φτάσει τη τιμή μιας μπριζόλας! Δεν είναι, όμως, μόνο οι τιμές στα κηπευτικά που προκαλούν «πονοκέφαλο» στους καταναλωτές. 

Οι αρτοποιοί έχουν ενημερωθεί ότι θα υπάρχουν νέες αυξήσεις 7%-10% στα άλευρα, τις οποίες χαρακτηρίζουν «αδικαιολόγητες». Όπως εξήγησε ο Γιώργος Παππούς στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, οι αρτοποιοί επιχειρηματολογούν λέγοντας πως οι διεθνείς τιμές των σιτηρών είχαν πέσει πάρα πολύ το προηγούμενο διάστημα και ως εκ τούτου οι αλευροβιομηχανίες έχουν κάνει αποθεματοποίηση με φθηνότερες τιμές.

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού για τις νέες αυξήσεις στα σιτηρά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού κλιμάκιο του υπουργείο Ανάπτυξης θα κάνει ελέγχους για να διαπιστωθεί αν υπάρχει παράβαση στο περιθώριο κέρδους. 

Ανησυχητική είναι επίσης η αυξημένη τιμή του πετρελαίου, που είναι στα 85 δολάρια, η οποία επηρεάζει όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και το κόστος των μεταφορών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top