Πτώση Canadair: Η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του κυβερνήτη

«Ραγίζει» καρδιές ο φίλος του - «Χρήστο, έχεις πάψει να είσαι θνητός!»

Το αγέννητο παιδί του κυβερνήτη Χρήστου Μουλά που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, μετά από την πτώση του μοιραίου Canadair στην Κάρυστο, υιοθετεί η Βουλή. «Προφανώς η Βουλή θα υιοθετήσει αυτό το παιδί. Είναι στον τέταρτο μήνα η χήρα αυτού του παιδιού. Η Βουλή θα υιοθετήσει αυτό το παιδί μέχρι τα 25 του χρόνια με ένα χρηματικό ποσό που θα καταβάλλεται ετησίως», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

«θα ήθελα να ξέρετε αυτή τη διαδικασία που δεν είναι τωρινή. Από το 1998 επί Αποστόλου Κακλαμάνη άρχισε η Βουλή να υιοθετεί, να στηρίζει μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας τους τα παιδιά πεσόντων εν ώρα καθήκοντος στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.» συνέχισε.

Τραγωδία Canadair: Ρίγη συγκίνησης στο Πεντάγωνο – Τίμησαν του δύο πιλότους

Ο 34χρονος πιλότος είχε καταγωγή από το Γαβαλοχώρι στον Αποκόρωνα, στα Χανιά της Κρήτης. Ήταν παντρεμένος και η σύζυγός του είναι τριών μηνών έγκυος. Έχασε τη ζωή του μαζί με τον 27χρονο Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη την περασμένη Τρίτη κατά την προσπάθεια πυρόσβεσης της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην Κάρυστο. 

O Σμηναγός Χρήστος Μουλάς έχασε τη ζωή του στη φωτιά στην Κάρυστο / Eurokinissi

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουλίου στον τόπο καταγωγής του στην εκκλησία Αγίου Σεργίου και Βάκχου στις 11:00 το πρωί, όπου θα παραστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

 

Ο Ανθυποσμηναγός, Περικλής Στεφανίδης, συγκυβερνήτης του Canadair που συνετρίβη στη φωτιά στην Κάρυστο / Eurokinissi

Σήμερα, Πέμπτη, στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου στο Κιλκίς θα γίνει η κηδεία του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Πτώση Canadair: Ξεκίνησαν οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας

Το πρωί της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε στο στρατοπέδου «Παπάγου» η τελετή έπαρσης της σημαίας σε μεσίστια θέση, «λόγω του πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων για την απώλεια της ζωής του σμηναγού Χρήστου Μουλά και του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, εν ώρα υπηρεσίας, στην Εύβοια», όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Έπαρση της σημαίας και επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό που βρίσκεται μέσα στους χώρους του στρατοπέδου Παπάγου / Eurokinissi

«Ραγίζει» καρδιές η επιστολή του φίλου του - «Έχεις πάψει να είσαι θνητός!»

Συγκινεί η επιστολή του καλού φίλου και παλιού συμμαθητή του 34χρονου σμηναγού, Χρήστου Μουλά που δημοσιεύεται στο zarpanews.gr.

«Αποχαιρετώντας έναν αθάνατο!

Φιλαράκο μου καλέ και συμμαθητή μου. Η πρώτη σκέψη ήταν πως ήσουν εσύ – μόλις είδα τα πλάνα στις ειδήσεις. Δεν ξέρω γιατί. Άλλωστε μόνο κάποιος πολύ γενναίος και ανδρείος θα τα έδινε όλα. Μόνο κάποιος άνθρωπος με θυσία. Και εσύ την είχες πάντοτε. Και είμαι σίγουρος πως δεν φοβόσουν τίποτα. Ότι και αυτό το σενάριο θα το είχες ως πολύ πιθανό μέσα σου – του να φύγεις με κάποιον τέτοιο τρόπο. Ήσουν πάντοτε πολύ ανδρείος!

Τι να θυμηθώ; Από την ανένδοτη στάση σου στο να πληρώσεις τον λογαριασμό, επειδή εμείς παίρναμε λιγότερα; Από το χαμόγελο σου και το γέλιο σου; Από τις στιγμές που δεν συμπληρώναμε τις ομάδες στο σχολείο (για τα πρωταθλήματα Λυκείου)- και πηγαίναμε τα ίδια αγόρια να στελεχώσουμε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και γινόμασταν περίγελος; Και στις συντριβές με χαμόγελο ήσουν. Και όταν σε πείραζαν, δεκτικός ήσουν. Ακομπλεξάριστος και ωραίος.

Canadair: Η μαύρη λίστα με ήρωες πιλότους που έπεσαν στο καθήκον

Και κάτι αρνητικό να σκεφτώ για σένα, ποτέ δεν βρήκα, όσο κι αν προσπάθησα – και κανείς δεν θα βρει. Και καλόκαρδος ήσουν και δοτικός ήσουν, και πανέξυπνος ήσουν, και ταπεινός ήσουν και σίγουρα αυτό θα πικραίνει ακόμα περισσότερο τους δικούς σου. Να χάνουν ένα τόσο άξιο παιδί.

Μπορεί με τον καιρό να χαθήκαμε, όμως άνθρωποι σαν και εσένα – ακόμα και 100 χρόνια να περάσουν – το χαμόγελο τους, η ευγένεια και το καθαρό πρόσωπο τους δεν ξεθωριάζουν.

Χρήστο, έχεις πάψει να είσαι θνητός! Κανείς δεν θα ξεχάσει και κανείς δεν θα σταματήσει να σε μνημονεύει. Υπόσχομαι να μην σε ξεχάσω. Περήφανος που ήμουν φίλος σου. Πραγματικά, πολύ περήφανος… Ο άγιος Τριαδικός Θεός να σε αναπαύσει».

Πτώση Canadair: «Ήθελε να γίνει πιλότος από παιδί»

Για ένα εξαιρετικό παιδί με αγάπη για τα αεροπλάνα και όνειρο από μικρός να γίνει πιλότος κάνει λόγο ο θείος του Σμηναγού Χρήστου Μουλά.

Μιλώντας στον ALPHA, ανέφερε πως επρόκειτο για έναν άριστο μαθητή και πιλότο. «Ήταν άριστος άνθρωπος. Φοβερό παιδί. Αγαπούσε πάρα πολύ τα αεροπλάνα και ήθελε να γίνει πιλότος από μικρό παιδί. Ήθελε να πετάει συνέχεια». 

«Δεν μπορώ να περιγράψω τον πόνο που νιώθουμε αυτή τη στιγμή», κατέληξε ο θείος του 34χρονου. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top