«Ανεβείτε όπου βρείτε» - Η στιγμή που η φωτιά απειλεί τηλεοπτικό συνεργείο

Το σοκαριστικό περιστατικό μεταδόθηκε ζωντανά

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο της ΕΡΤ

Μια σοκαριστική στιγμή κατέγραψε το τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ για τη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο. Οι φλόγες έφτασαν σε δευτερόλεπτα πολύ κοντά στα οχήματα και τους δημοσιογράφους με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να τρέχουν για να σωθούν. 

Ρόδος: Μετά το Ασκληπιείο, Γεννάδι και Βάτι, εκκενώνονται άλλα δύο χωριά

Στο βίντεο φαίνεται ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Κώστας Νούσης με τον οπερατέρ Γιώργο Κορδονούλη και την ηχολήπτρια Παναγιώτα Δερβιτσιώτη να μεταδίδουν εικόνες πολύ κοντά στη φωτιά στην περιοχή Βάτι. «Τρέξτε, ανεβείτε όπου βρείτε. Γρήγορα, προχωράτε», ακούγεται στο βίντεο, με το συνεργείο να τρέχει να σωθεί. 

Το τηλεοπτικό συνεργείο τρέχει να ξεφύγει από τις φλόγες 

Φωτιά Ρόδος: Ακόμα μια δύσκολη νύχτα για το νησί

Στη Ρόδο κατά την διάρκεια της νύχτας δόθηκε μάχη με τη φωτιά στο Γεννάδι και στο Βάτι, όπως επίσης δύσκολη ήταν η κατάσταση σε Μάλωνα και Μάσσαρι. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο των επίγειων δυνάμεων, ενώ δημιουργούν νέες αναζωπυρώσεις.

Ρόδος φωτιά: Βρετανή τουρίστρια ευχαριστεί τον «Έλληνα ήρωα» που την έσωσε

Ιδιαίτερα δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα για το νησί, αφού σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το νησί είναι σε κατάσταση συναγερμού 5.

Τεράστια η καταστροφή που αφήνει πίσω της η φωτιά στη Ρόδο / Eurokinissi 

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δυο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, αλλά σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να αυξηθούν. Αυτή τη στιγμή, επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα.

Εικόνες αποκάλυψης από τη φωτιά στη Ρόδο / Eurokinissi 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top