Άνδρος: Μία βουτιά στις καλύτερες παραλίες του νησιού

Ονειρικές διακοπές στο νησί με την καταπράσινη φύση & τους καταρράκτες

Η Άνδρος είναι ένα υπέροχο νησί των Κυκλάδων και φημίζεται και για τα υπέροχα ήθη, εθιμα και παραδόσεις. Αποτελεί μία μικρογραφία της χώρας μας, καθώς ο επισκέπτης θα συναντήσει ψηλά βουνά, πλούσια φύση, εκτάσεις με αμπέλια, τρεχούμενα νερά, ιαματικές πηγές και ονειρικές παραλίες.

Αμοργός: Καλοκαιρινές διακοπές στο νησί του απέραντου γαλάζιου

Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τις διακοπές σας, ειδικά αν ανήκετε στην κατηγορία ανθρώπων που δεν επιθυμούν τα νησιά με πολύ κόσμο.

Οι πιο όμορφες παραλίες στην Άνδρο

Η Άνδρος αποτελεί μοναδική επιλογή για όσους όσοι αγαπούν τις βουτιές σε πεντακάθαρα, νερά, ενώ οι πάνω από 80 παραλίες που διαθέτει, θα ευχαριστήσουν κάθε λογής επισκέπτη.

Ας δούμε κάποιες από αυτές:

Άχλα

Πρόκειται για έναν μοναδικό βιότοπο με πλατάνια και  μικρούς καταρράκτες που δημιουργούνται από τον ποταμό Άχλα, σε συνδυασμό με το πλατανόδασος και τα υπέροχα νερά, θα σας κάνουν να την ερωτευτείτε. 

Τήνος: Διακοπές σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων

Χρυσή Άμμος

Εάν σας αρέσουν η διασκέδαση, τα θαλάσσια σπορ και η χρυσαφένια άμμος, τότε αυτή η παραλία θα γίνει η αγαπημένη σας. Είναι πλήρως οργανωμένη, με ομπρέλες, ξαπλώστρες, αρκετά beach bars και δυνατή μουσική. 

Φελλός

Ιδανική παραλία για εκείνους που τους αρέσει η ησυχία και το καλό... ψάρι. Συνδυάζει τη χρυσή άμμο, τη φυσική σκιά και τα πεντακάθαρα νερά.

Ζόρκος

Μία ήσυχη παραλία-διαμάντι για όσους προτιμούν την ηρεμία και τη χαλάρωση. Συνδυάζει άμμο με ψιλό βοτσαλάκι, και παρόλο που είναι οργανωμένη, καταφέρνει και παραμένει αρκετά ήσυχη. Εάν σας αρέσει το ψάρεμα, τότε τα βραχάκια της θα σας φιλοξενήσουν με χαρά.

Νάξος: Οι ομορφότερες παραλίες της «ψυχής» των Κυκλάδων!

Πίσω Γιάλια

Η κοσμοπολίτικη παραλία της Άνδρου. Τη συγκεριμένη παραλία με τα ρηχά νερά προτιμάται από τις νεότερες ηλικίες, καθώς διοργανώνονται αρκετά συχνά beach parties.  

Ατένι

Η φυσική «πισίνα» του νησιού. Συνδυάζει τη χρυσή άμμο και τα εντυπωσιακά καταγάλανα και ρηχά νερά.

Άγιος Πέτρος

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραλία του νησιού, με μήκος σχεδόν ένα χιλιόμετρο! Μία πρόταση για όσους δε θέλουν να στριμώχνονται τον δεκαπενταύγουστο. 

Το νησί με τα τιρκουάζ νερά για μαγικές διακοπές!

Διαμονή στη μαγευτική Άνδρο

Η Άνδρος προσφέρει πολλές επιλογές σε ό,τι αφορά για το πού να μείνετε. Ιδανικές περιοχές είναι η Χώρα, ο ομορφότερος οικισμός του νησιού, το λιμάνι Γαύριο, το οποίο έχει πολυάριθμες παροχές, όπως εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, καφέ, καταστήματα και πολλά καταλύματα (μέχρι οργανωμένο κάμπινγκ), ενώ εάν είστε βραδινοί τύποι και σας αρέσει η νυχτερινή ζωή και τα water sports, τότε το Μπατσί και το Κυπρί είναι ιδανικές προτάσεις για τη διαμονή σας.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων για Άνδρο

Η Άνδρος συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι της Ραφήνας και υπάρχουν καθημερινά έως και 6 δρομολόγια όλο τον χρόνο. Οι τιμές ανά άτομο ξεκινούν από 25€ και φτάνουν τα 77€, ενώ το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά. 

Καλές διακοπές και να περάσετε υπέροχα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top