Τήνος: Διακοπές σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια, διαμονή, φαγητό και οι πιο όμορφες παραλίες

Πρόκειται για ένα νησί με σπουδαία θρησκευτική φήμη, λόγω της Παναγιάς της Τήνου, παρόλα αυτά, τα υπέροχα παραδοσιακά χωριά της, οι υπέροχες παραλίες και η άγρια ομορφιά του νησιού, θα καταπλήξει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη! Βάλτε, λοιπόν, την Τήνο οπωσδήποτε στην ταξιδιωτική ατζέντα σας και ζήστε υπέροχες καλοκαιρινές στιγμές, απολαμβάνοντας το ελληνικό καλοκαίρι.

Διακοπές στη Λευκάδα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «διαμάντι» του Ιονίου

Καλοκαιρινές διακοπές στην Τήνο

Η Τήνος είναι ξακουστή και πολύ γνωστή λόγω της θαυματουργής εικόνας της Παναγιάς, την οποία επισκέπτονται χιλιάδες γονατιστοί προσκυνηστές τον χρόνο.

Παρ'όλα αυτά, η Τήνος ξεχωρίζει και για άλλα πράγματα: υπέροχες παραλίες (οργανωμένες και ανοργάνωτες), διαμονή για όλα τα βαλάντια, υπέροχα παραδοσιακά χωριά (Πύργος, Καρδιανή, Υστέρνια, Κτικάδο, Τριαντάρος-Μπερδεμιάρος, Φαλατάδος, Λουτρά, Τριπόταμος), όπου κυριαρχεί το μάρμαρο και πνέει κυκλαδίτικος «αέρας», τοπική γευσιγνωσία που θα σας συναρπάσει, 750 ξωκκλήσια και εκκλησίες, αλλά και 600 περιστεριώνες, είναι κάποιοι από τους λόγους που κάνουν την Τήνο must προορισμό για το φετινό καλοκαίρι!

Προορισμοί για διακοπές με αμάξι και κόστος διανυκτέρευσης έως 25€/βράδυ

Εξερευνήστε τις πιο όμορφες παραλίες της Τήνου

Οργανωμένες με όλες τις ανέσεις ή παρθένες και μακριά από την πολυκοσμία, η Τήνος έχει να προσφέρει πολλές επιλογές σε ό,τι αφορά τις παραλίες, ανάλογα πάντα με τα γούστα σας.  

Κολυμπήθρα

Μία από τις πιο γνωστές οργανωμένες παραλίες του νησιού, που χωρίζεται στη Μικρή και τη Μεγάλη Κολυμπήθρα. Είναι προστατευμένη από τον άνεμο, ενώ τα καθαρά γαλάζια νερά της θα σας συνεπάρουν. Συνδυάζει την κίτρινη ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Εάν επιθυμείτε λιγότερο κόσμο, τότε η Μεγάλη Κολυμπήθρα είναι η ιδανική λύση, όπου μπορείτε να κάνετε και μαθήματα σερφ. Η μικρή Κολυμπήθρα διαθέτει ταβέρνα και μαζεύει περισσότερο κόσμο.

Εύβοια: 3+1 παραλίες με καταγάλανα νερά κοντά στην Αθήνα

Ρόχαρη

Δίπλα από το χωριό Πάνορμος, θα συναντήσετε την υπέροχη ήσυχη παραλία, με το όνομα Ρόχαρη. Είναι μικρή σε έκταση και συνδυάζει ψιλή άμμο, καταγάλανα νερά και λίγη φυσική σκιά. Είναι οργανωμένη, οπότε θα βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες και εάν θέλετε να γευτείτε υπέροχα δροσιστικά κοκτέιλ, υπάρχει ένα μικρό beach bar για να τα προμηθευτείτε, Ενώ για τους λάτριες των ater sports, δίνεται η δυνατότητα να νοικιάσετε εξοπλισμό για κανό ή Stand-up Paddleboard.

Απηγανιά

Μία ανοργάνωτη, παρθένα παραλία, που θα σας εκπλήξει με την ομορφιά της. Συνδυάζει άμμο με πρασινογάλανα νερά και η θέα όταν την προσεγγίζεις σε αφήνει άναυδο. Θα χρειαστεί να κάνετε λίγη πεζοπορία για να φτάσετε στην Απηγανιά, καθώς δεν υπάρχει δρόμος για ΙΧ έως εκεί. Εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα και απολαύστε την, αφού η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί έναν από τους λόγους που αρκετοί επιλέγουν ξανά και ξανά την Τήνο για τις διακοπές τους!

Άγιος Ρωμανός

Εάν έχετε πάει οικογενειακές διακοπές στην Τήνο, τότε η παραλία Άγιος Ρωμανός είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε! Είναι εύκολα προσβάσιμη, συνήθως δεν έχει καθόλου αέρα, ενώ είναι απόλυτα φιλική προς τα παιδιά, αφού συνδυάζει ρηχά γαλάζια νερά και λεπτή άμμο. Στην παραλία υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Μπορείτε να τσιμπήσετε κάτι στο beach bar, ενώ για κανονικό γεύμα μπορείτε να επιλέξετε κάποια αό τις ταβέρνες που βρίσκονται εκεί κοντά. 

Καλύβια

Άλλη μία οικογενειακή, οργανωμένη παραλία, η οποία βρίσκεται δίπλα στο χωριό Καρδιανή, νότια του νησιού, είναι η παραλία Καλύβια, η οποία συνδυάζει άμμο και βότσαλο. Σπάνια θα συναντήσετε αέρα, ενώ υπάρχουν και λίγα δέντρα για φυσική σκιά. Το ηλιοβασίλεμα είναι μαγευτικό σε αυτή την περιοχή του νησιού, οπότε εάν βρεθείτε στην παραλία αυτή, μείνετε έως το σούροπο για να το απολαύσετε. 

Παχιά άμμος

Ανοργάνωτη και εξωτική, με βραχώδεις πλάκες, η Παχιά Άμμος συνδυάζει αφράτη άμμο και καταγάλανα, ρηχά νερά, κάτι που την καθιστά ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Για να την προσεγγίσετε πρέπει να περπατήσετε περίπου 10 λεπτά, ενώ εάν μένετε στη Χώρα, η Παχιά Άμμος απέχει μόλις 20 λεπτά με το αυτοκίνητο. 

Λιβάδα

Η ανοργάνωτη και αρκετά απομονωμένη παραλία Λιβαδά, φημίζεται για το βραχώδες, σεληνιακό τοπίο της, ενώ συνδυάζει βότσαλο και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Καμια παραλία στην Τήνο δε μοιάζει με αυτή. Βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και η πρόσβαση είναι σχετικά δύσκολη, αφού ο χωματόδρομος απαιτεί πεζοπορία έπειτα από ένα σημείο. Το μαγευτικό τοπίο, όμως σίγουρα θα σας συναρπάσει, αφού οι βράχοι που εξέχουν από το νερό και επεκτείνονται γύρω από τις άκρες της παραλίας, δημιουργούν μια μοναδική οπτική ιδιομορφία. 

Μείνετε σε υπέροχα ξενοδοχεία στην Τήνο

Η Τήνος προσφέρει πληθώρα επιλογών σε ό,τι αφορά τη διαμονή. Ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια είναι έτοιμα να σας φιλοξενήσουν, ενώ το νησί διαθέτει μπανγκαλόου και κάμπινγκ, εάν θέλετε να μειώσετε το budget σας. Οπότε, ανάλογα με το πλάνο των διακοπών σας θα βρείτε και το κατάλληλο κατάλυμα.

Εάν, για παράδειγμα, είστε τύποι που σας αρέσει η πολυκοσμία και ηνυχτερινή ζωή και θέλετε να βγαίνετε κάθε βράδυ να πίνετε το ποτό σας, τότε σίγουρα κάποιο δωμάτιο στη χώρα θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα. Διαφορετικά, βάλτε σημείο αναφοράς τις παραλίες που σας αρέσουν να κάνετε τις βουτιές σας για όσο μείνετε στο νησί και επιλέξτε το ανάλογο ξενοδοχείο στο κατάλληλο χωριό κοντά σε αυτές. Το σίγουρο είναι πως ό,τι και εάν επιλέξετε, θα ζήσετε αξέχαστες στιγμές. 

Πώς να πάτε στην Τήνο - Ακτοπλοϊκά δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων

Η Τήνος συνδέεται ακτοπλοϊκά με τη Ραφήνα και τον Πειραιά. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν καθημερινά αρκετά δρομολόγια. Το κόστος του εισιτήριο ανά άτομο κυμαίνεται από τα 20€ έως τα 83€, ανάλογα με το εάν θα επιλέξετε να ταξιδέψετε με ταχύπλοο ή συμβατικό πλοίο, ενώ το ταξίδι έως την Τήνο διαρκεί από 4,5 σε 5 ώρες, ανάλογα με το πλοίο και τα λιμάνια που είναι προγραμματισμένο να πιάσει. 

Καλές διακοπές και να περάσετε υπέροχα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top