Το νησί με τα τιρκουάζ νερά για μαγικές διακοπές!

Η Πάρος είναι ο ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός

Το νησί της Πάρου συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους ομορφότερους και πιο γοητευτικούς προορισμούς για το καλοκαίρι, συνδυάζοντας φυσική ομορφιά, ξέφρενα πάρτι, καλό φαγητό και παραλίες με κρυστάλλινα νερά. 

Καλοκαίρι: Top προορισμοί για φοιτητές με 25€ το βράδυ

Είτε θες να πας για ξεκούραση είτε θες να ξεφαντώσεις και να βιώσεις νέες εμπειρίες, η Πάρος αποτελεί το ιδανικό μέρος που θα σου προσφέρει τα πάντα. 

Δες τη λίστα που ετοιμάσαμε με τις πιο ωραίες παραλίες του νησιού, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα πας, πού θα μείνεις και πού να φας. 

Παραλίες για όλα τα γούστα στην Πάρο

Η Πάρος έχει τεράστιο αριθμό παραλιών. Θα βρεις ερημικές γραφικές παραλίες αλλά και μεγάλες πολύβουες ακτές γεμάτες με ζωή.

Κολυμπήθρες 

Πρόκειται για την διασημότερη παραλία του νησιού. Απαρτίζεται από πολλές μικρές αμμουδιές και το τοπίο της είναι άγριο με μεγάλα βράχια που θυμίζουν αρχαία γλυπτά. 

Η παραλία «Κολυμπήθρες» της Πάρου / Πηγή: InΤime

Αγία Ειρήνη

Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο του νησιού. Η λευκή, λεπτή άμμος και τα γαλαζοπράσινα νερά της θυμίζουν παραλίες της Καραϊβικής. 

Σάντα Μαρία 

Θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη παραλία του νησιού κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Η Σάντα Μαρία τα συνδυάζει όλα: ζεστά, καθαρά νερά, δυνατή μουσική και δροσιστικά κοκτέιλ.

4+1 ιδανικοί προορισμοί στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία στην Πάρο

Πούντα

Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Παροικιάς, είναι μεγάλη και δέχεται πολύ δυνατούς ανέμους. Αν σου κάνεις kite-surf και του wind-surf τότε θα την λατρέψεις!.  Έρχονται εδώ επίσης συνέχεια γνωστοί DJ, διαθέτει πισίνα και είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη των νέων για ξεφάντωμα. 

Χρυσή Ακτή 

Η κορυφαία παραλία για τους λάτρεις του σερφ. Διεξάγει επίσης κάθε χρόνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Windsurf. 

Φάραγγας 

Αν από την άλλη θέλεις απεχθάνεσαι τους ισχυρούς ανέμους και θες να τους αποφύγεις, τότε ο Φάραγγας είναι η καλύτερη επιλογή. Η άμμος είναι ψηλή και τα νερά ρηχά και καταγάλανα. 

Η θέα από κλασικό εκκλησάκι της Πάρου

Η θέα από κλασικό εκκλησάκι της Πάρου

Πώς θα πας στην Πάρο

Στο νησί θα φτάσεις με δύο τρόπος: πλοίο ακτογραμμής και αεροπλάνο. 

Πλοίο

Το ταξίδι με το πλοίο αποτελεί την πιο οικονομική λύση. Επίσης, σου δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρεις μαζί σου και το αμάξι σου. 

peiraias

Η Πάρος συνδέεται και με τα 3 αθηναϊκά λιμάνια / Πηγή: InTime 

Με την Πάρο συνδέονται και τα 3 λιμάνια της Αθήνας (Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο). Η διάρκεια του ταξιδιού, ανάλογα το λιμάνι από το οποίο θα αποφάσισετε να μετακινηθείς, κυμαίνεται από 2,5 έως 7 ώρες και η μέση τιμή του εισιτηρίου από 20 μέχρι 45 ευρώ

Αεροπλάνο 

Η Πάρος διαθέτει και δικό της αεροδρόμιο που βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την Παροικιά.

Παρόλο που είναι ένα ακριβό μέσο, χάρη σε αυτό  μέσα σε ένα 40λεπτο θα βρίσκεσαι στο νησί. Οι πτήσεις από το Αεροδρόμιο του Ελευθέριου Βενιζέλου είναι πολύ συχνές και τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες. 

Διακοπές με παιδιά: Οι top προορισμοί και το κόστος για το φετινό καλοκαίρι

Διαμονή σε υπέροχα ξενοδοχεία στην Πάρο

Είτε διαθέτεις αμάξι, είτε όχι θα σου προτείναμε να μείνεις σε ένα από τα δυο μεγάλα κέντρα του νησιού, τη Νάουσα ή την Παροικιά. Εκεί βρίσκονται όλα τα μαγαζιά, τα μπαρ και τα εστιατόρια. Η πρόσβαση στις παραλίες, στην περίπτωση που δεν έχεις αμάξι, είναι εύκολη χάρη στις συχνές και αποτελεσματικές συγκοινωνίες του νησιού. 

Νάουσα

Η περιοχή που προτιμούν οι περισσότεροι νέοι. Άφθονες επιλογές για νυχτερινή έξοδο, από μπαρ και ταβέρνες μέχρι μεγάλα νυχτερινά κλαμπ. Οι περισσότερες παραλίες επίσης βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. 

Η Πάρος από το λιμάνι της

Η Πάρος και η παραλία της κατά την άφιξη στο νησί

Παροικιά 

Είναι λίγο πιο «ήσυχη» από την Νάουσα, αλλά διαθέτει εξίσου μεγάλη ποικιλία επιλογών για διασκέδαση και αναψυχή. 

paroikia

Η Παροικιά / Πηγή: InTime

Τα δυο κέντρα βρίσκονται μεταξύ τους σε απόσταση περίπου 12 χιλιόμετρα

Πέρα από τα ξενοδοχεία, ορισμένες οικονομικές επιλογές διαμονής αποτελούν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα AirBnb, των οποίων η παρουσία στον χώρο της φιλοξενίας είναι πλέον καταλυτική. 

Πού θα φας

Τα πιο ωραία εστιατόριο και οι καλύτερες ταβέρνες βρίσκονται στα δύο κέντρα του νησιού, τη Νάουσα και την Παροικιά (αν και οι επιλογές στην περίπτωση της Νάουσας είναι λίγο περισσότερες). 

Εξαιρετικές ψαροταβέρνες όμως με πολύ γευστικά πιάτα θα βρεις και κοντά στι παραλίες της Πάρου. 

Αντίπαρος: Μια εναλλακτική επιλογή 

Μια μικρότερη αλλά εξίσου όμορφη version της Πάρου, αποτελεί το κυκλαδονήσι που βρίσκεται βορειοδυτικά της, απέναντι από την Πούντα. Πρόκειται για την πιο ήρεμη και χαλαρή Αντίπαρο.

Το μέρος αυτό, το οποίο μάλιστα επισκέπτεται ο Τομ Χανκς κάθε χρόνο στις διακοπές του, έχει πολλές επιλογές για ποτό, φαγητό και βόλτες. 

antiparos

Η Αντίπαρος αποτελεί τον αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό του Τομ Χανκς / Πηγή: Eurokinissi 

Παρά το μικρό μέγεθός της, η Αντίπαρος έχει πολλές παραλίες με χρυσαφένιες αμμουδιές και κρυστάλλινα νερά. Επιπλέον, στο νησί έχεις την δυνατότητα να κολυμπήσεις σε μαγευτικές σπηλιές σπάνιας φυσικής ομορφιάς και να κάνεις γυμνισμό.

Μερικές από τις ωραιότερες παραλίες είναι η Ψαραλυκή, η Φανερωμένη, ο Άγιος Σπυρίδωνας, ο Άγιος Σώστης και η παραλία Κάμπινγκ.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων για την Πάρο

Η Πάρος συνδέεται ακτοπλοϊκά με την Αθήνα, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και άλλα λιμάνια στις Κυκλάδες. Υπάρχουν αρκετές εταιρίες που εκτελούν δρομολόγια από και προς τη Πάρο.

Τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται συνολικά 272 δρομολόγια την εβδομάδα. Το κόστος του εισιτήριο ανά άτομο ξεκινά από τα 26,5€ ευρώ και η διάρκεια του ταξιδιού κυμαίνεται από 2 ώρες και 50 λεπτά σε 5 ώρες, εάν επιλέξετε κάποιο συμβατικό πλοίο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top