Καλοκαίρι: Top προορισμοί για φοιτητές με 25€ το βράδυ

Πού θα πας διακοπές τον Ιούλιο αν έχεις περιορισμένο «budget»

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates

Υπερδιπλάσια σε σχέση με το καλοκαίρι του 2021 είναι φέτος η ζήτηση για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα. Σύμφωνα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Airdna, που καταγράφηκαν τον Μάρτιο του 2022, η Ελλάδα σημειώνει αύξηση της ζήτησης κατά 232% σε σχέση με πέρυσι, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται να συγκεντρώνουν τα νησιά και οι κοντινοί στην Αθήνα ηπειρωτικοί προορισμοί.

«Το υψηλό κόστος μετακίνησης, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης των καυσίμων, καθώς και η αύξηση του πληθωρισμού, καθιστούν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων ιδανική λύση για τους φοιτητές, αλλά και τους εν δυνάμει εκδρομείς που αναζητούν μία οικονομική διαμονή, προκειμένου να περάσουν λίγες ημέρες μακριά από την πόλη», σημείωσε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

μπάνγκαλόους

(φωτ. αρχείου unsplash)

Σε κάθε περίπτωση διευκρίνισε ότι βασικό ρυθμιστή του κόστους διαμονής, αλλά και της διαθεσιμότητας, αποτελεί ο χρόνος της κράτησης. 

Όσο νωρίτερα σχεδιάσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, τόσο καλύτερες τιμές μπορούμε να επιτύχουμε.

Προτάσεις διαμονής με κόστος έως 25€ τη βραδιά

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, μία τετραμελής παρέα φοιτητών έχει τη δυνατότητα να επιλέξει προορισμούς, τόσο στην ηπειρωτική, όσο και στη νησιωτική Ελλάδα με κόστος διαμονής ανά άτομο που να μην ξεπερνά τα 25€ ανά διανυκτέρευση

«Η μόνη διαφορά είναι ότι όσοι επιλέξουν προορισμό στη νησιωτική Ελλάδα θα πρέπει να συνυπολογίσουν στα έξοδά τους και το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ανάλογα με το νησί αν θα μισθώσουν μέσο μετακίνησης ή θα πάρουν το δικό τους, εφόσον τους συμφέρει οικονομικά η μεταφορά του ΙΧ ή της μοτοσυκλέτας, με το καράβι», είπε.

Θέμης Μπάκας

«Τα στοιχεία αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή και πανσιόν», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Καλοκαίρι 2022: «Νοικιάζουν τα εξοχικά τους... για να βγάλουν τη χρονιά»

Προορισμοί στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής

Όσοι θελήσουν τον Ιούλιο να παραμείνουν στην Αττική και να «επενδύσουν» τα χρήματα της βενζίνης ή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στη διασκέδασή τους, μπορούν να επιλέξουν αυτοτελείς κατοικίες/ή και διαμερίσματα σε περιοχές όπως η Βραυρώνα, το Πόρτο Ράφτη, η Ανάβυσσος και η Παλαιά Φώκαια.

«Το συνολικό κόστος διαμονής για 5 διανυκτερεύσεις για όλη τη παρέα, στο Πόρτο Ράφτη κυμαίνεται από 354€ έως 460€ για κατοικία 60τμ- 90τμ. Στην Παλαιά Φώκαια το κόστος ανέρχεται στα 452€ για κατοικία 50τμ-60 τ.μ. και στην Ανάβυσσο κατοικία 55τμ-70τ.μ. από 368€ έως 497€», είπε.

Έρχονται νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

«Σαν τη Χαλκιδική… δεν έχει»

Ομοίως, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης, μπορούν να επιλέξουν τον Ιούλιο κοντινούς προορισμούς στη Χαλκιδική, όπως η Νέα Ποτίδαια, το Ποσείδι και η Νέα Καλλικράτεια.

«Το συνολικό κόστος διαμονής για 5 διανυκτερεύσεις για όλη την παρέα, στο Ποσείδι ανέρχεται στα 492€ για κατοικία 80τ.μ. Στη Νέα Καλλικράτεια μία παρέα θα πληρώσει για μία κατοικία 40τ.μ. 371€, δηλαδή 18,55€ το άτομο ανά διανυκτέρευση. Στην Νέα Ποτίδαια μία κατοικία 55τ.μ. μισθώνεται προς 447€ για 5 διανυκτερεύσεις».

«Εκτός από αυτά τα έξοδα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υπολογίσουν και το κόστος μετακίνησης, είτε με το λεωφορείο, είτε με το δικό τους μέσο μεταφοράς έως τον προορισμό της επιλογής τους», είπε.

Ενοίκια: «Mπες στις ιστοσελίδες των αγγελιών να δεις τι ζητούν για 50τμ»

Διακοπές στα νησιά του Αιγαίου με διαμονή έως 25€

Στη νησιωτική χώρα και δη στο Αιγαίο, οι επιλογές είναι περιορισμένες τον Ιούλιο, ιδιαίτερα στους δημοφιλείς προορισμούς. Ιδανική πρόταση για μία παρέα με χαμηλό «budget» φαντάζει η Νάξος, με μέση διάρκεια ακτοπλοϊκού ταξιδιού τις 4μιση ώρες από τον Πειραιά.

«Στη Νάξο μία κατοικία 60τ.μ. μισθώνεται προς 440€ για 5 διανυκτερεύσεις, ποσό που μπορεί να μοιραστεί μία τετραμελή παρέα φοιτητών. Στην Άνδρο κατοικία 86τ.μ. μισθώνεται προς 248€, στη Σύρο κατοικία 50τ.μ. προς 437€, στην Τήνο κατοικία 40τ.μ. προς 434€, στη Κάλυμνο κατοικία 45τ.μ. προς 350€, στη Σύμη κατοικία 50τ.μ. προς 415€».

«Στα νησιά των Σποράδων, Σκόπελο και Σκιάθο μπορείς να βρεις μία κατοικία 55τμ προς 317€ και μία κατοικία 40τμ προς 460€ αντίστοιχα».

4+1 ιδανικοί προορισμοί στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές

Απόβαση στο Ιόνιο με χαμηλό «budget»

Δημοφιλής προορισμός στο Ιόνιο για τους περισσότερους φοιτητές αποτελεί η Λευκάδα, καθώς δε χρειάζονται ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Το συνολικό κόστος για μία παρέα τεσσάρων φοιτητών δεν ξεπερνά τα 317€ για κατοικία 50τ.μ. στο Νυδρί.

Έντονη κινητικότητα λόγω της κοντινής απόστασης από τη στεριά και το λιμάνι της Κυλλήνης καταγράφεται όμως και στη Ζάκυνθο.

«Στο νησί με την ασυνήθιστη φυσική ομορφιά και το φημισμένο ναυάγιο, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, το κόστος διαμονής για μία κατοικία 70τ.μ. δεν ξεπερνά τα 279€», είπε ο κ. Μπάκας.

Ζάκυνθος- Ναυάγιο (φωτ. αρχείου unsplash)

Ζάκυνθος- Ναυάγιο (φωτ. αρχείου unsplash)

«Road trip στην Πελοπόννησο»

Την τιμητική τους έχουν φέτος το καλοκαίρι τα road trips, λόγω της πανδημικής κρίσης, αλλά και του υψηλού κόστους μετακίνησης. Υψηλές πληρότητες καταγράφουν τον Ιούλιο οι κοντινοί στην Αττική προορισμοί της Πελοποννήσου, οι οποίοι απέχουν από την Αθήνα από 1 έως 3 ώρες οδικώς.

Στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, υπάρχουν περιοχές και φανταστικές παραλίες που χρειάζεσαι μεταφορικό μέσο για να τις επισκεφτείς.

«Στην Καλαμάτα το συνολικό κόστος διαμονής για 5 διανυκτερεύσεις για όλη την παρέα, για μία κατοικία 60τ.μ. ανέρχεται στα 405€.
Στο Ναύπλιο μία κατοικία 80τμ μισθώνεται έναντι 410€, στο Ξυλόκαστρο τα 100τμ μισθώνονται προς 400€, στα Σελιανίτικα τα 43τ.μ. προς 407€, στο Διακοπτό τα 50τ.μ. προς 465€ και στην Κυπαρισσία τα 165τ.μ. μισθώνονται προς 492€».

Φόρεσε ψηλόμεσο μαγιό και γίνε το απόλυτο beach girl!

Γιατί οι νέοι επιλέγουν να παραθερίσουν σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης 

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, βασικό κριτήριο για τους νέους που δεν έχουν οικονομική ευχέρεια, αλλά επιθυμούν να κάνουν διακοπές με τη παρέα τους εν μέσω πανδημίας, είναι οι πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες.

«Τα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακίνητα διαθέτουν στην πλειοψηφία τους το σύνολο των οικοσυσκευών που χρειάζεται μια παρέα νέων για να ετοιμάσουν το γεύμα τους ή τον καφέ τους στο σπίτι, βοηθώντας τους έτσι να εξοικονομήσουν χρήματα και να παρατείνουν τη διαμονή τους κατά 2- 3 ημέρες».

Οι τιμές για 5 διανυκτερεύσεις τον Ιούλιο, στην υπόλοιπη Ελλάδα, με έως 25€/ ανά άτομο τη διανυκτέρευση

«Επιπλέον, οι μεμονωμένες κατοικίες εξασφαλίζουν την επιθυμητή και κατά περίπτωση, αναγκαία αποφυγή του συνωστισμού», είπε.

(φωτ. unsplash)

Τέλος πρόσθεσε ότι η δυνατότητα που δίνεται ανάλογα με την εκάστοτε πολιτική του ιδιοκτήτη ή/και του διαχειριστή του ακινήτου να φιλοξενηθούν 4 ή και περισσότερα άτομα σε μια κατοικία (σύμφωνα με τη δυναμική της) αποτελεί δέλεαρ για τις παρέες των φοιτητών με περιορισμένο «budget».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top