Ρόδος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις περιοχές λόγω της φωτιάς

Περιορίστηκαν οι αναζωπυρώσεις στο νησί

Μετρά τις πληγές της η Ρόδος, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στη Ρόδο, αφού κατάφεραν να περιορίσουν τις αναζωπυρώσεις. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς τρεις περιοχές στο νησί κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Φωτιές: Αναζωπυρώσεις στα Δερβενοχώρια - Καλύτερη η εικόνα στη Ρόδο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν, με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, οι Δημοτικές Ενότητες Καμείρου, Αταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου λόγω της πυρκαγιάς που πλήττει την περιοχή.

Σχετικό αίτημα υπεβλήθη χθες από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον δήμαρχο Ρόδου.

Φωτιά στη Ρόδο

Το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο έκαψε εκατοντάδες στρέμματα δασικής γης / Φωτογραφίες Eurokinissi (Αργύρης Μαντίκος)

Μεγάλη φωτιά στη Ρόδο

Ειδικότερα, στην απόφαση του κ. Παπαγεωργίου αναφέρεται:

«Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Ενοτήτων Καμείρου, Ατταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18-07-2023 στις παραπάνω περιοχές σύμφωνα με τα ανωτέρω 8 και 9 σχετικά. 

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 18 Ιανουαρίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top