Φωτιά Λουτράκι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος για έξι μήνες

Αναζωπυρώσεις σε Άγιο Χαράλαμπο και Πανόραμα

To ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για τις αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι

Νέες αναζωπυρώσεις στις περιοχές του Αγίου Χαραλάμπους και του Πανοράματος Λουτρακίου, αντιμετωπίζουν οι ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Φωτιά Λουτράκι: Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στον Άγιο Χαράλαμπο

Ειδικότερα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι εστίες της φωτιάς παίρνουν διαστάσεις, με αποτέλεσμα να φθάνουν κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν συνεχώς να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι/ Eurokinissi

Αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι/ Eurokinissi

Ο εκπρόσωπος τύπου της Π.Υ, κ. Βαθρακογιάννης, σημείωσε κατά την έκτακτη ενημέρωση ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν εκεί πολλές ενεργές εστίες και πως ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ενημερώνει διαρκώς τους αρμόδιους φορείς για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Φωτιές: Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

H φωτιά στο Λουτράκι κατέστρεψε στο πέρασμά της σπίτια και περιουσίες/ Eurokinissi

H φωτιά στο Λουτράκι κατέστρεψε στο πέρασμά της σπίτια και περιουσίες/ Eurokinissi

Λουτράκι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε χθες και καίει μέχρι σήμερα στις γύρω περιοχές.

Φωτιά στον Άγιο Χαράλαμπο: «Πάμε, πάμε» φώναζε δημοσιογράφος τρέχοντας

Οι φλόγες ξεκίνησαν από την Καλλιθέα και σήμερα έχουν κάψει μέχρι και σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στο Facebook, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες (δηλαδή μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2024) για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της φωτιάς που έχει κατακάψει ολόκληρα στρέμματα και σπίτια.

Λουτράκι: Πληγέντες από τη φωτιά φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία

Πρωτοβουλία για τη φιλοξενία πληγέντων από την φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας Λουτρακίου έχει λάβει ο δήμος, σε συνεργασία με την ένωση ξενοδόχων Κορινθίας και τους ξενοδόχους.

Σύμφωνα με τον δήμο Λουτρακίου, «ήδη, έχουν φιλοξενηθεί στα ξενοδοχεία του δήμου μας πάνω από 150 άτομα και συνεχίζουμε να δεχόμαστε κλήσεις συμπολιτών μας, που αναζητούν κατάλυμα για διαμονή και τους οποίους προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top