Κικίλιας: Δύο συλλήψεις για τη φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας

Σε ξενοδοχεία θα φιλοξενηθούν οι πυρόπληκτοι

Οι δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια για τα πύρινα μέτωπα / Βίντεο από ΜΕGA

Δύο αυτόφωρες συλλήψεις έγιναν για τη φωτιά στο Καπαρέλλι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος παράλληλα προειδοποίησε πως και η αυριανή ημέρα θα είναι δύσκολη σε σχέση με τις φωτιές στη χώρα.

Δερβενοχώρια: Μάχη να μην περάσουν οι φλόγες στην Πάρνηθα

Ειδικότερα όπως σημείωσε σε ενημέρωση για την πορεία των πυρκαγιών, οι Αρχές προχώρησαν στην αυτόφωρη σύλληψη δύο Ελλήνων που έκαναν υπαίθριες εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Ο ίδιος σημείωσε πως «παρά τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις των τελευταίων ημερών, σήμερα είτε από αμέλεια, είτε από εμπρησμό είχαμε 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Επιχείρησαν συνολικά 544 πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα. Από αέρα επιχείρησαν 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα».

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε επίσης πως όλο το βράδυ θα επιχειρούν εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και χωματουργικά οχήματα των δήμων.

Συγκλονίζουν οι δραματικοί απεγκλωβισμοί από τα μέτωπα της φωτιάς

Κικίλιας: Σε ξενοδοχεία θα φιλοξενηθούν οι πυρόπληκτοι - Άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ, πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και δυστυχώς θα έχουμε. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει ό,τι είναι δυνατόν» τόνισε ενώ πρόσθεσε πως οι πολίτες των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν μπορούν να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής, κατόπιν συμφωνίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με το ξενοδοχειακό επιμελητήριο.

«Για όποιες ζημιές έχουν προκύψει ή θα προκύψουν η καταγραφή θα είναι άμεση και θα αποζημιωθούν άμεσα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top