Εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκηνώσεις στο Λουτράκι

«Πολλά τα καμμένα σπίτια», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση από τη φωτιά στο Λουτράκι όπου εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις αλλά και οικισμοί.

Φωτιά: Καίγονται σπίτια στο Πανόραμα Σαρωνίδας! 

Σύμφωνα με την εικόνα που μετέδωσε για το Star ο Λάμπρος Δεμερτζής, το μέτωπο της φωτιάς στο Λουτράκι είναι ανεξέλεγκτο, ενώ μεγάλη μάχη έδωσαν νωρίτερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου οι φλόγες να μην περάσουν την εθνική οδό και φθάσουν στο δάσος στα 'Ισθμια.

Μιλώντας στο Star, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χαρίλαος Βυτινιώτης τόνισε ότι η φωτιά ξεκίνησε από την Καλλιθέα και πλέον πλησιάζει προς τον Σαρωνικό και τον οικισμό του Καλαμακίου.

Λόγω της κατάστασης δόθηκε νωρίτερα εντολή για προληπτική απομάκρυνση από τις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιάς, Ειρήνη και στις κατασκηνώσεις.

«Πολλά καμμένα σπίτια»

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν πολλά καμμένα σπίτια χωρίς να υπάρχει ακριβής εικόνα για τον αριθμό τους αφού δεν υπάρχει ακόμα επίσημη καταμέτρηση. Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τόνισε ο ίδιος, προσπάθησαν με ζήλο και κατάφεραν να περισώσουν ανθρώπινες ζωές. 

Συνολικά απομακρύνθηκαν σχεδόν 1.500 παιδιά από μια μεγάλη κατασκήνωση της περιοχής, αλλά και ηλικιωμένοι από γηροκομείο στο Λουτράκι.

Τα παιδιά έχουν μεταφερθεί στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ Λουτρακίου, από όπου τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους.

Εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκηνώσεις στο Λουτράκι

Κρίσιμη θα είναι η κατάσταση τη νύχτα με πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές να είναι επί ποδός και να δίνουν πραγματική μάχη, καθώς το μέτωπο εκτείνεται σε χιλιόμετρα και στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, ενώ τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να πετάξουν πριν το πρώτο φως της ημέρας.

Φωτιά στο Λουτράκι: Εκκενώνονται κατασκηνώσεις και οικισμοί -Μήνυμα του 112

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top