Φωτιά στο Λουτράκι: Εκκενώνονται κατασκηνώσεις και οικισμοί -Μήνυμα του 112

Νέος συναγερμός στην πυροσβεστική - Επιχειρούν αεροσκάφη και ελικόπτερα

Νέος συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική. Μετά τη μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά Αττικής, νέα πυρκαγιά ξέσπασε και στο Λουτράκι.

Φωτιά: Στο Λαγονήσι οι φλόγες - «Καίγονται σπίτια στον Μελισσουργό»

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στον οικισμό Πευκιά στο Λουτράκι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε από την περιοχή Καλλιθέα και οι φλόγες καίνε δασική έκταση, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται κατοικίες. Στην περιοχή επιχειρούν τρία αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα, και 54 πυροσβέστες με 19 οχήματα. 

Φωτιά στο Λουτράκι

Συναγερμός για την πυρκαγιά στο Λουτράκι / Φωτογραφία korinthosTV 

Λόγω της κατάστασης δόθηκε εντολή για προληπτική απομάκρυνση από τις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιάς, Ειρήνη και στις κατασκηνώσεις. «Σας ενημερώνουμε ότι είμαστε σε διαδικασία εκκένωσης σε συνεργασία με την πυροσβεστική και τον δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων και τα παιδιά μεταφέρονται ομαλά στο κλειστό γήπεδο Γαλανόπουλος στο Λουτράκι», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Φωτιά στο Λουτράκι

Μεγάλη έκταση έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε στo Λουτράκι / Φωτογραφία korinthosNews

Λίγο νωρίτερα στάλθηκε και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών για εκκένωση προς Λουτράκι: «Δασική πυρκαγιά στην Καλλιθέα Κορινθίας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά, Ειρήνη Κορινθίας εκκενώστε προς Λουτράκι».

 

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, που προσπαθούν να οριοθετήσουν το πύρινο μέτωπο, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ αναμένεται και η συνδρομή από αέρος.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top