Κέρκυρα: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε στον δρόμο

Έντονες αντιδράσεις από τις φιλοζωικές οργανώσεις

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε στην Κέρκυρα την ώρα που μετέφερε άμαξα με τουρίστες. 

Ο 76χρονος, που κατηγορείται για κακοποίηση ζώου εργασίας, απολογήθηκε και με απόφαση του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος. 

Νεκρό άλογο Κέρκυρα: «Είδα στο βλέμμα του φόνο»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η υπόθεση οδηγείται πλέον στο στάδιο της κύριας ανάκρισης με την κατηγορία ότι το άλογο εργαζόταν, ενώ είχε χρόνια πάθηση, πνευμονικό εμφύσημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει το επόμενο διάστημα από το δικαστικό συμβούλιο την πλήρη απαλλαγή του και να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Κέρκυρα: Έντονες αντιδράσεις από τις φιλοζωικές οργανώσεις

Οι φιλοζωικές οργανώσεις έχουν καταθέσει μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα που αναμένεται να εξεταστούν στο πλαίσιο της ανάκρισης. 

Φρίκη στην Κέρκυρα: Άλογο ξεψύχησε στη μέση του δρόμου

Παράλληλα ζητούν δεύτερη νεκροψία του ζώου και καταγγέλλουν ότι υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις με άλογα που κυκλοφορούσαν σέρνοντας άμαξες σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. 

Σύμφωνα με τις οργανώσεις αυτές, έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες για τα υπόλοιπα, παρόμοια περιστατικά, ωστόσο δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς.

Κέρκυρα: Kαταγγελία ότι ο αμαξάς μαστίγωνε το άλογο - Τι έδειξε η νεκροψία

«Για το συγκεκριμένο θέμα με τις άμαξες έχουμε πάει πάρα πολλές φορές στην αστυνομία. Φτάσαμε στα άκρα και στον θάνατο ενός ζώου για να μας ακούσει επιτέλους ο κόσμος, γιατί φωνάζουμε χρόνια για τις άμαξες», δήλωσε στο OPEN η πρόεδρος σε φιλοζωικές οργανώσεις Κέρκυρας, Στάμη Τζώρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top