Νεκρό άλογο Κέρκυρα: «Είδα στο βλέμμα του φόνο»

Τι λέει για τους νταήδες «αμαξάδες» ο ποδηλάτης που δέχθηκε επίθεση

Σάλος έχει προκληθεί από τις εικόνες που έκαναν τον γύρω των social media, με τον θάνατο ενός αλόγου στην Κέρκυρα, το οποίο δεν άντεξε και κατέρρευσε μες στη μέση του δρόμου, την ώρα που μετέφερε με άμαξα τουρίστες. 

Ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για κακοποίηση ζώου, προσπάθησε με τη βοήθεια συναδέλφων του να μεταφέρει το νεκρό ζώο όπως όπως σε ένα φορτηγό για να το ξεφορτωθεί γρήγορα και να αποσιωπήσει το γεγονός. 

Κέρκυρα: Kαταγγελία ότι ο αμαξάς μαστίγωνε το άλογο - Τι έδειξε η νεκροψία

Ωστόσο περαστικοί, που σοκαρίστηκαν από τις βάρβαρες ενέργειές τους, κατέγραψαν σε βίντεο με τα κινητά τους τις προσπάθειές τους να μεταφέρουν το ζώο και κάλεσαν την αστυνομία. 

Ένα ποδηλάτης μάλιστα, ο παιδίατρος Διονύσης Μπαζίνας, τους ζήτησε να σταματήσουν να ταλαιπωρούν το νεκρό ζώο και να περιμένουν τους αστυνομικούς. 

Τότε ήταν που δέχθηκε απειλές, βρισιές και προπηλακισμούς. 

Φρίκη στην Κέρκυρα: Άλογο ξεψύχησε στη μέση του δρόμου

«Φώναζαν οι τουρίστες διαμαρτυρόμενοι για την αγριάδα που είχανε δείξει οι αμαξάδες, μιλούσανε όλο και πιο άσχημα πλησίαζαν πολύ απειλητικά σε απόσταση αναπνοής ακόμα και από τις γυναίκες που στεκόταν όσο πιο ψύχραιμα μπορούσαν και έλεγαν "τι θα μας χτυπήσετε; χτυπήστε μας". Εγώ πλησίασα μόλις είδα αυτή τη βίαιη συμπεριφορά μήπως μπορώ να βοηθήσω κάπως... Μου έριξε μία κλωτσιά ο τύπος ο δεύτερος που ήρθε. Εκεί πείστηκα εντελώς ότι δεν πήγαινε καλά το πράγμα και την ώρα που άρχισα να φεύγω σιγά -σιγά και αυτοί συνέχισαν να με βρίζουν, να με αποκαλούν δειλό και δεν ξέρω ‘γω τι άλλο, εκεί πήγε να μπουκάρει ο δεύτερος που με κλώτσησε και τον συγκράτησε ο πρώτος που στην αρχή ήρθε να με αποπάρει», δήλωσε ο παιδίατρος στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε:

«Με ακολούθησε ο ψηλός από πίσω με πολύ άγρια διάθεση. Δε με είχε πείσει ότι θα με χτυπούσε, οπότε έμεινα αρκετά ψύχραιμος. Και μετά με ακολούθησε ο δεύτερος τύπος που τον βλέπω να με κοιτάει. Στο βλέμμα του είδα φόνο, θάνατο, λέω εντάξει αυτός εδώ πέρα αυτή τη στιγμή θα με σκοτώσει».

Το άλογο οδηγήθηκε στην κτηνιατρική υπηρεσία και υποβλήθηκε σε νεκροψία – νεκροτομή που έδειξε ότι το ζώο είχε πρόβλημα στα πνευμόνια του. 

«Εξωτερικά δεν έδειχνε σημάδια κακοποίησης... Ήμουνα στο σημείο της νεκροτομής και εκεί όντως διαπιστώσαμε αλλοιώσεις μακροσκοπικές στον πνεύμονα, αυτό θα μπορούσε να είχε οδηγήσει και σε κάποιο πνευμονικό εμφύσημα, αν αυτό είχε συμπτωματολογία ή όχι νωρίτερα θα πρέπει να διερευνηθεί», είπε ο κτηνίατρος Σπύρος Δεσύλλας.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε ήδη από τον εισαγγελέα Κέρκυρας να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του αλόγου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top