Κέρκυρα: Kαταγγελία ότι ο αμαξάς μαστίγωνε το άλογο - Τι έδειξε η νεκροψία

Από παθολογικά αίτια ο θάνατος του αλόγου

Το ρεπορτάζ της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega» για το νεκρό άλογο στην Κέρκυρα, το οποίο κατέρρευσε σε κεντρικό δρόμο, χθες το μεσημέρι

Οργή και θλίψη προκαλεί η εικόνα του νεκρού αλόγου άμαξας που κατέρρευσε σε κεντρικό δρόμο της Κέρκυρας, χθες το μεσημέρι.

Πληροφορίες λένε πως το άλογο κατέρρευσε ενώ κουβαλούσε τουρίστες σε ανηφορικό δρόμο και κατά τη διάρκεια του μεσημεριού με υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, υπάρχει καταγγελία από αυτόπτη μάρτυρα ότι ο 80χρονος αμαξάς μαστίγωνε το άλογο για να ανέβει μια δύσκολη ανηφόρα. 

Φρίκη στην Κέρκυρα: Άλογο ξεψύχησε στη μέση του δρόμου

Η Αγγελική Άνθη, μέλος ΔΣ «ΚΙΒΩΤΟΥ» Κέρκυρας σημείωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» πως το άλογο βρισκόταν στη μεγαλύτερη ανηφόρα της Κέρκυρας και πως η θερμοκρασία, χθες το μεσημέρι, στην Κέρκυρα ήταν 33 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά. 

«Από πέρσι έχει δοθεί απαγορευτική οδηγία από την Κτηνιατρική Υπηρεσία να μην κυκλοφορούν τα άλογα από 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, και αυτό έπρεπε να ελέγχεται από τη αστυνομία» είπε η κ.Άνθη.

Το άλογο που κατέρρευσε χθες το μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της Κέρκυρας ενώ μετέφερε τουρίστες

Το άλογο που κατέρρευσε χθες το μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της Κέρκυρας ενώ μετέφερε τουρίστες

Νεκρό άλογο στην Κέρκυρα: Τι έδειξε η νεκροψία στο ζώο

Στο άλογο δεν υπήρξαν ίχνη κακοποίησης, σύμφωνα με την νεκροψία που έγινε το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι ο θάνατος του αλόγου προήλθε από παθολογικά αίτια, με πιθανότερο το πνευμονικό εμφύσημα.

Μάλιστα οι κτηνίατροι που συμμετείχαν στη διαδικασία, του δημόσιου κτηνιατρείου και ιδιώτες, διαπίστωσαν πως το ζώο ήταν ταϊσμένο και περιποιημένο, ενώ δεν υπήρξε κανένα ίχνος που να μαρτυρούσε κακοποίηση του ζώου

Στο μεταξύ, διαμαρτυρία προγραμματίζουν φιλοζωικές οργανώσεις σήμερα Παρασκευή, στις 11 το πρωί, μπροστά από την είσοδο του παλιού φρουρίου με το σύνθημα, «όχι άλλα νεκρά ζώα στον βωμό του κέρδους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top