Φωτιά στο Αλιβέρι- Συνελήφθη 75χρονος που «κάπνιζε» μελίσσια

Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές

Φωτιά στο Αλιβέρι: Οριοθετήθηκε η φωτιά από τα εναέρια μέσα / Βίντεο από MEGA

Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στο Αλιβέρι της Εύβοιας, καθώς με το πρώτο φως της ημέρας πέταξαν στην περιοχή εναέρια μέσα.

Εύβοια: Ξεφεύγει η φωτιά που ξέσπασε στο Αλιβέρι

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το πύρινο μέτωπο έκανε κύκλο, «αγκαλιάζοντας» ολόκληρο το βουνό με χαμηλή βλάστηση. Αρχικά κατευθύνθηκε προς τα νταμάρια που υπάρχουν στην περιοχή, ωστόσο βρήκε διέξοδο προς τον Προφήτη Ηλία παρά το γεγονός ότι βαριά χωματουργικά μηχανήματα που διέθεσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προσπαθούσαν μέσα στο σκοτάδι να ανοίξουν ζώνες για να μπορέσουν να φτάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες κοντά στο μέτωπο.

Παρά τους αρχικούς φόβους για πιθανότητα επέκτασης στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής, μεταξύ των οποίων η ΔΕΗ και ΑΓΕΤ Ηρακλής, τέτοια απειλή δεν υπήρξε, όπως δεν κινδύνευσαν και κατοικημένες περιοχές.

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα στο χωριό Καλέντζι καθώς το μέτωπο κινείτο με κατεύθυνση το χωριό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις τοποθετήθηκαν σε καίρια σημεία ώστε να αποτρέψουν τις φλόγες από το να πλησιάσουν κατοικημένες περιοχές.

Φωτιά στον Ωρωπό - Βελτιωμένη η εικόνα του πύρινου μετώπου

Αλιβέρι: Σηκώθηκαν εναέρια μέσα - Συνελήφθη 75χρονος

Στην περιοχή βρίσκονται σήμερα και επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 35 οχήματα, ενώ έχουν διατεθεί και δεκάδες υδροφόρες από τον δήμο Κύμης-Αλιβερίου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όπως και βαριά χωματουργικά μηχανήματα που μέσα στη νύχτα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό να εκτιμά ότι με τη βοήθειά τους η φωτιά θα καθηλωθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εικόνα της φωτιάς το πρωί της Παρασκευής είναι καλύτερη σε σχέση με αυτή που υπήρχε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης περιπου 2-3 μποφόρ.

Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, ο κ. Αρτοποιός για τη φωτιά συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου ένας 75χρονος ο οποίος εντοπίστηκε να «καπνίζει» μελίσσια στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε η φωτιά και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top