Εύβοια: Ξεφεύγει η φωτιά που ξέσπασε στο Αλιβέρι

«Η νύχτα θα είναι μακριά» λέει ο αντιδήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου

Ανησυχητικές διαστάσεις αρχίζει και παίρνει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα στο Αλιβέρι.

Η πυρκαγιά αρχικά έκαιγε ξερά χόρτα μέσα σε πλαγιά, πίσω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Μηλάκι.

Παρά την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής πήρε γρήγορα διαστάσεις. Αυτή την ώρα κινείται σε δύσβατο σημείο, μακριά από το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα η φωτιά άρχισε να πλησιάζει το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Νίκος Μπαράκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ελπίζουμε η φωτιά όταν θα φτάσει στο νταμάρι να περιοριστεί, ενώ παράλληλα το άλλο μέτωπο προσπαθούμε να το πιάσουμε σε ένα σημείο πριν φτάσει στον Προφήτη Ηλία. Αν περάσει από εκεί τα πάντα γίνονται δύσκολα».

Όπως είπε, «οι καπνοί έχουν σκεπάσει ένα μεγάλο μέρος από την Εύβοια. Το μέτωπο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι ορατό από πάρα πολλά χιλιόμετρα. Η φωτιά ανεβαίνει, κατεβαίνει βουνά και συνεχίζει να καίει χωρίς προς το παρόν να απειλεί κατοικημένες περιοχές και τα εργοστάσια της ΔΕΗ και της ΑΓΕΤ Ηρακλής».

«Είναι πολύ δύσκολο σημείο. Η νύχτα θα είναι μακριά. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή και θα παραμείνουμε όλο το βράδυ», τόνισε ο κ. Νίκος Μπαράκος.

Αρχικά κινητοποιήθηκαν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, ενώ στη συνέχεια οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

Καθώς έχει βραδιάσει, επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top