Μάτι: Διεκόπη η δίκη – Ζητούν την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου

Έφερε εξελίξεις η εκλογή της στη Βουλή

Το ρεπορτάζ της κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 16/5, για την αποζημίωση ύψους 150.000€ που επιδίκασε σε συγγενείς θύματος το  Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας

Διεκόπη για τις 24 Ιουλίου η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, λόγω της εκλογής της Ρένας Δούρου στη νέα Βουλή μετά της εκλογές της 25ης Ιουνίου. 

Το δικαστήριο θα στείλει αίτημα στη Βουλή για την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου, η οποία κατηγορείται μαζί με άλλους 20 σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες από αμέλεια. 

Φωτιά Μάτι: Νέα αποζημίωση σε συγγενείς θύματος που πνίγηκε

Η διακοπή κρίθηκε αναγκαία, ώστε να δοθεί χρόνος για να «τρέξει» η διαδικασία άρσης της ασυλίας της κ. Δούρου. Δεν αποκλείεται όμως να αποφασιστεί και νέα διακοπή αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Κοινοβούλιο. 

Δίκη Μάτι: «Νόμιζα ότι κολυμπούσα δίπλα σε ξύλα. Ήταν πτώματα»

«Υπάρχει δικονομικό κώλυμα και θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή άδεια για τη συνέχιση της δίκης και μέχρι τότε η διαδικασία πρέπει να διακοπεί», είπε ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Μανιάτης.

Δίκη Μάτι: «Μάθαμε ότι υπήρχαν άνθρωποι στη θάλασσα από το 112 της Δανίας»

Το λόγο πήρε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχοινάς ο οποίος διάβασε δήλωση της εντολέως του στην οποία με ρητό τρόπο δηλώνει ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία και να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία άρσης ασυλίας.

Μάτι: Aποζημίωση 150.000€ σε συγγενείς θύματος της φονικής πυρκαγιάς

Αντίστοιχο ζήτημα έχει προκύψει και στη δεύτερη δίκη για το Μάτι που αφορά τους εγκαυματίες, οι οποίοι δεν είχαν περιληφθεί στην πρώτη δικογραφία. Η δίκη είχε προσδιοριστεί για τις 23 Ιουνίου, όμως λόγω των εκλογών έχει διακόψει και θα πρέπει εκ νέου να ακολουθηθεί η διαδικασία για την άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top