Φωτιά Μάτι: Νέα αποζημίωση σε συγγενείς θύματος που πνίγηκε

Προσπαθούσε να σωθεί από τη φονική πυρκαγιά

Φωτιά Μάτι: Αποζημίωση Σε Συγγενείς Θύματος Που Πνίγηκε

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας με την υπ΄ αριθμ. 8941/2023 απόφαση του επιδίκασε αποζημίωση ύψους περίπου 310.000 ευρώ για χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης σε συγγενείς θύματος της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάλογη απόφαση της Δικαιοσύνης.

Μάτι: Aποζημίωση 150.000€ σε συγγενείς θύματος της φονικής πυρκαγιάς

Η υπόθεση αφορά μια γυναίκα, η οποία πνίγηκε στην προσπάθεια της να ξεφύγει από τη φωτιά. Στην αγωγή τους οι συγγενείς υποστήριζαν πως οι παραλείψεις των οργάνων του κράτους, η συγγενής τους είχε ως αποτέλεσμα τον «βασανιστικό και επίπονο θάνατο της συγγενούς τους, η οποία παρά την ηλικία της ήταν υγιής και αυτοεξυπηρετούνταν».

Πυρκαγιά Μάτι

Η άτυχη γυναίκα πνίγηκε στη θάλασσα, στην προσπάθειά της να σωθεί από τις φλόγες / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Τατιάνα Μπόλαρη)

Στη δίκη για τις ποινικές ευθύνες της πυρκαγιάς κατάθεσε ένας ακόμα αξιωματικός που υπερτερούσε την κρίσιμη ημέρα στο εθνικό κέντρο επιχειρήσεων.

Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε στο δικαστήριο ότι την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς εκεί που χτυπούσε - όπως είπε- η καρδιά του κράτους, δεν γνώριζαν ούτε για τους νεκρούς στο Ματι, ούτε για τους πνιγμένους στη θάλασσα που είχαν φτάσει εκεί με την ελπίδα να σωθούν.

«Η πρώτη πληροφορία ήρθε από το ελικόπτερο για τους τουρίστες της Δανίας. Κάποιος από αυτούς πάτησε το 112 στο κινητό του, ενημερώθηκε το δανέζικο δίκτυο και από εκεί ζήτησαν συνδρομή από τον αντίστοιχο φορέα στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά στη δίκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top