Λήμνος: «Καμία άλλη μητέρα να μην παραλάβει ένα νεκρό παιδί»

Μήνυση στο νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ για τον θάνατο του βρέφους

Όλα όσα είπε η δικηγόρος Θεσ.νίκης Κική Πακιρτζίδου

Λάθη και παραλείψεις από το προσωπικό του νοσοκομείου στη Λήμνο και το ΕΚΑΒ, που είχαν ως αποτέλεσμα να γεννήσει το παιδί της νεκρό, καταγγέλλει, σε μηνυτήρια αναφορά, μία γυναίκα, γιατρός στο επάγγελμα.

Όπως εξήγησε στο star.gr η δικηγόρος της, Κική Πακιρτζίδου το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2020.

«Η γυναίκα προσήλθε να γεννήσει το πρώτο της παιδάκι, το οποίο ήταν ένα καθόλα φυσιολογικό έμβρυο. Κατά τη διάρκεια της κυήσεως ωστόσο, από λάθη και παραλείψεις που έλαβαν χώρα εκείνη την ημερομηνία, το παιδάκι γεννήθηκε νεκρό και η ίδια παρουσίασε σοβαρότατες σωματικές βλάβες, οι οποίες μέχρι σήμερα, δυστυχώς, την ακολουθούν.

Νεκρό γεννήθηκε μωρό στη Λήμνο. Μηνύσεις για λάθη γιατρών.

Λάθη και παραλείψεις από το προσωπικό του νοσοκομείου στη Λήμνο και το ΕΚΑΒ, που είχαν ως αποτέλεσμα να γεννήσει το παιδί της νεκρό, καταγγέλλει, σε μηνυτήρια αναφορά, μία γυναίκα στη Λήμνο-  φωτ. αρχείου unsplash

Η γυναίκα υπέβαλε μήνυση και εις βάρος του γιατρού, αλλά και εις βάρος υπαλλήλων του ΕΚΑΒ, καθώς όταν προσήλθε στο νοσοκομείο, υπήρξε επικοινωνία των γιατρών για να γίνει η διακομιδή της σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα».

Λήμνος: Γιατρός μηνύει νοσοκομείο και ΕΚΑΒ για τον θάνατο του βρέφους της

Σύμφωνα με την κ. Πακιρτζίδου, τότε έλαβαν χώρα διάλογοι, όπως “Εμείς δεν παίρνουμε το περιστατικό αυτό… Να μείνει να γεννήσει στο νοσοκομείο της Λήμνου".

«Ενώ, λοιπόν, έλεγαν να γεννήσει στο νοσοκομείο της Λήμνου, η γιατρός φώναζε ότι πρέπει το περιστατικό να φύγει στην πρωτεύουσα ή τη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό τελικά έμεινε και το παιδί γεννήθηκε νεκρό», είπε η δικηγόρος στο star.gr.

Τραγωδία στη Λαμία: Νεκρό ένα βρέφος μόλις 10 μηνών

«Δε φταίω εγώ, φταίνε οι παθογένειες του συστήματος και τα προβλήματα στο νοσοκομείο»

Σύμφωνα με την κ. Πακιρτζίδου, ο εμπλεκόμενος γιατρός (ο γυναικολόγος) κατέθεσε μία αναφορά το 2020, μέσα από την οποία επιχειρούσε να μετακυλήσει τις όποιες ευθύνες. 

«Είπε ότι “Ναι, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και απώλεια του νεογνού που γεννήθηκε νεκρό, αλλά δε φταίω εγώ. Φταίνε οι παθογένειες του συστήματος και τα προβλήματα που έχει το νοσοκομείο της Λήμνου". 

Αυτό βέβαια ήταν σε μία προσπάθεια να αποσείσει τις ευθύνες τις οποίες έχει και να διασκεδάσει τις εις βάρος του εντυπώσεις. 
Κάνει κι αυτός μία μήνυση και λέει “ότι πράγματι, υπάρχει μία καθυστέρηση, αλλά δε φταίω εγώ, φταίει το νοσοκομείο που η αίθουσα τοκετών με την αίθουσα του χειρουργείου, απέχει πολύ…Δε φταίω εγώ, αλλά φταίει το γεγονός ότι χρειάζεται ένα κλειδί για να ανοίξεις και να μπεις στο χειρουργείο… Δε φταίω εγώ, αλλά φταίει γενικά το πώς είναι διαμορφωμένο το νοσοκομείο της Λήμνου"».

Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση νεογέννητο δύο ωρών

Όπως πρόσθεσε η κ. Πακιρτζίδου, ο γιατρός αναφέρει στο τέλος:

Eγώ θα παραιτηθώ, επιφυλάσσομαι αναλόγως της αντίδρασής σας, με την παραίτησή μου από τη θέση μου στο νοσοκομείο, καθώς αυτήν τη χρονική στιγμή το νοσοκομείο δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εκτέλεση του επιστημονικού και κοινωνικού μου έργου ως ιατρού”.

Αν δεν κάνω λάθος, παρότι έκανε αυτή την αναφορά από το 2020, ο γιατρός δεν παραιτήθηκε».

Μήνυση για υπεξαγωγή εγγράφου και πλαστογραφία

Σύμφωνα με την κ. Πακιρτζίδου, στη μηνυτήρια αναφορά της εντολέως της, υπάρχει ξεχωριστό σκέλος που αφορά σε υπεξαγωγή εγγράφου και πλαστογραφία

«Η γυναίκα πήγε με ρήξη των εμβρυϊκών υμένων (έσπασαν τα νερά) και της χορήγησαν ωκυτοκίνη. Πρόκειται για ένα φάρμακο όπου η γυναίκα δημιουργεί ωδίνες. Ωστόσο, όταν χορηγείται το συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα, επειδή μπορεί να δημιουργηθεί αλλοίωση των καρδιακών παλμών, το παιδί πρέπει να παρακολουθείται από καρδιοτοκογράφο. 

 Η δικηγόρος Θεσσαλονίκης Κική Πακιρτζίδου

 Η δικηγόρος Θεσ.νίκης Κική Πακιρτζίδου

Η γυναίκα ήταν συνδεδεμένη με καρδιοτοκογράφο και παρακολουθούνταν, αλλά όχι από τον γιατρό, με αποτέλεσμα ενώ παρουσίαζε αλλοίωση των εμβρυικών παλμών, ο γιατρός να μην το αντιληφθεί έγκαιρα. Όταν το αντιλήφθηκε, (σε εκείνο το σημείο τον φώναξαν να προσέλθει), (η γυναίκα) οδηγήθηκε στο χειρουργείο με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα το παιδάκι να πεθαίνει.

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση το βρέφος - Τι λέει ο πατέρας του

Το καρδιοτοκογράφημα, που είναι έγγραφο όπου υπάρχουν οι αλλοιώσεις των εμβρυικών παλμών, δε μας παραδόθηκε ποτέ, με την “αστεία δικαιολογία” ότι το μηχάνημα λειτουργούσε, αλλά εκείνη την ώρα που υπήρχαν οι αλλοιώσεις των εμβρυικών παλμών, συμπτωματικά δεν εκτύπωνε στο χαρτί.

Γι’ αυτό το πράγμα υπάρχει ξεχωριστό σκέλος στη μηνυτήρια αναφορά, για υπεξαγωγή εγγράφου, δηλαδή ότι το νοσοκομείο και ο γιατρός κράτησαν έγγραφο, το οποίο είχαν στα χέρια τους και το οποίο είναι ενοχοποιητικό. Επίσης, καταμηνύθηκαν και για πλαστογραφία, γιατί τα έγγραφα τα οποία μας έδωσαν φέρουν αλλοιώσεις σε χρόνους και σε τιμές».

Βέλγιο: Νέα τραγωδία με νεκρό βρέφος σε αυτοκίνητο - Το ξέχασε η μαμά του

«Η γυναίκα αυτή αντιμετωπίζει την τραγωδία και τον πόνο με αξιοπρέπεια»

Σύμφωνα με την κ. Πακιρτζίδου, η εντολέας της, παρά την απώλεια του παιδιού της και τα προβλήματα υγείας που συνεχίζει να αντιμετωπίζει έκτοτε, αγωνίζεται να δικαιωθεί με αξιοπρέπεια

«Αυτή η γυναίκα αντιμετωπίζει την τραγωδία και τον πόνο με αξιοπρέπεια και με λιτότητα. Ακόμα και οι κινήσεις της είναι πάρα πολύ προσεκτικές και το μόνο που θέλει είναι “καμία άλλη μητέρα στον κόσμο αντί να αγκαλιάσει το παιδί της, να παραλάβει ένα νεκρό παιδί”.

Παρά την απώλεια του παιδιού της και τα προβλήματα υγείας που συνεχίζει να αντιμετωπίζει έκτοτε, η γυναίκα αυτή αγωνίζεται να δικαιωθεί με αξιοπρέπεια, σύμφωνα με την κ. Πακιρτζίδου - φωτ. αρχείου unsplash

Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Είναι οδυνηρό. Επί μήνες αυτή η γυναίκα είχε ένα παιδάκι στην κοιλιά της, το οποίο ως έμβρυο ήταν καθόλα φυσιολογικό και ενώ περίμενε με χαρά και προσμονή να κρατήσει στην αγκαλιά της το πρώτο της παιδί, αυτό βρέθηκε να είναι νεκρό και ίδια να διακομίζεται στη Θεσσαλονίκη σε κρίσιμη κατάσταση. Σώθηκε από ενέργειες των γιατρών σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη». 

Ποιες ώρες να πηγαίνουν βρέφη και παιδιά στην παραλία - Επικίνδυνος ο ήλιος

Όπως πρόσθεσε, η εντολέας της διατηρεί την ανωνυμία της και είναι μία γυναίκα, η οποία προσπαθεί με τη στήριξη του συζύγου της να ξεπεράσει την απώλεια του παιδιού της.

Είναι μία γυναίκα η οποία θέλει να λάμψει η αλήθεια και η δικαιοσύνη.

«Μία επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο της Λήμνου, θα δώσει πολλές απαντήσεις»

Την ενημέρωση του νέου υπ. Υγείας για την περιστατικό προκειμένου να διευκολυνθεί η έρευνα και να διαλευκανθεί η υπόθεση, ζητά μέσα από το star.gr η δικηγόρος της οικογένειας, κ. Πακιρτζίδου. 

«Επειδή ακριβώς υπάρχουν καθυστερήσεις, εμείς θέλουμε από την πλευρά του γραφείου μας να ενημερωθεί ο υπουργός Υγείας, ο κ.Χρυσοχοΐδης, ο οποίος πιστεύω ότι θα βοηθήσει, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να μην υπάρξει άλλο τέτοιο περιστατικό.
Αξίζει λοιπόν ο υπουργός να κάνει ένα ταξίδι αστραπή στη Λήμνο, να επισκεφτεί μαζί με τον εμπλεκόμενο γιατρό αυτό το νοσοκομείο και να δούμε αν πραγματικά είναι το νοσοκομείο, το απρόσωπο κτίριο, αυτό που φταίει ή υπάρχουν πράξεις και παραλείψεις. 

Ηλίαση και Θερμοπληξία: Συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης

Τελικά, πρέπει να τεθεί από τον υπουργό ένα ερώτημα στον γιατρό, “πληροί τις προϋποθέσεις το νοσοκομείο ή όχι και ο ίδιος καλείται κάθε φορά να επιτελέσει το έργο του σε ένα νοσοκομείο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το συγκεκριμένο έργο”.
Έχει γίνει προκαταρκτική εξέταση, εκκρεμεί η δικογραφία στον εισαγγελέα, αλλά δεν είναι μόνο η ποινική δικογραφία. Νομίζω ότι εδώ πέρα όταν ένας γιατρός καταγγέλλει το νοσοκομείο αυτό είναι ουσιαστικά ακατάλληλο, μία επίσκεψη του υπουργού θα δώσει πολλές απαντήσεις», είπε στο star.gr.

Λήμνος: Καταγγέλλουν ότι πλήρωσαν 5.000 ευρώ για την αεροδιακομιδή παιδιού

Σε επικοινωνία του star.gr για την υπόθεση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, σημειώθηκε ότι το νοσοκομείο δεν έχει δεχθεί κάποια κλήση για κάποιον δικαστικό αγώνα. Όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για μια παλιά υπόθεση, ενώ εκείνο το διάστημα είχαν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top