Βέλγιο: Νέα τραγωδία με νεκρό βρέφος σε αυτοκίνητο - Το ξέχασε η μαμά του

O πατέρας πήγε να πάρει το μωρό από τον βρεφονηπιακό, αλλά δεν ήταν εκεί

Τι είναι το Σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού / Βίντεο αρχείου Star

Δεύτερο τραγικό περιστατικό θανάτου βρέφους - μέσα σε μία μέρα- που ξεχάστηκε μέσα σε αυτοκίνητο από τους γονείς του και πέθανε. Αυτή τη φορά στο Βέλγιο, στην πόλη Charleroi, με θύμα ένα μωράκι μόλις έξι μηνών!

Ιταλία: Νεκρό μωρό ενός έτους - Tο ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο

Το βρέφος εντοπίστηκε νεκρό στο αυτοκίνητο της μητέρας του, στο πάρκινγκ του νοσοκομείου Σεν-Ζοζέφ ντε Ζιλί, όπου εργαζόταν η γυναίκα.

Όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο rtl, ο πατέρας του κοριτσιού πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να πάρει την κόρη του διαπιστώνοντας ότι δεν ήταν εκεί.  

«Ο μπαμπάς, που πήγε στο βρεφονηπιακό σταθμό στο τέλος της ημέρας για να πάρει το παιδί του, ανησύχησε για την απουσία του. Στη συνέχεια επικοινώνησε με τη μητέρα της μικρής και υπήρξε ένα κενό κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους. Η μητέρα έτρεξε στο πάρκινγκ, στο όχημά της και ανακάλυψε το άψυχο παιδί της», ανέφερε ο εισαγγελέας Βενσάν Φιάσε.

Τι είναι το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού» - Η επιστημονική εξήγηση

Το θύμα πέθανε από υπερθερμία, όπως επισημαίνεται, ενώ δεν αναμένεται να γίνει νεκροψία - νεκροτομή αφού τα αίτια του θανάτου του παιδιού είναι σαφέστατα και καταγράφηκαν από τον ιατροδικαστή που βρέθηκε στο σημείο.

Η μητέρα δεν κατηγορείται προς το παρόν. Ωστόσο, θα γίνει έρευνα για να διαλευκανθεί τι συνέβη. Τέλος, σημειώνεται ότι το παιδί δεν έφερε σημάδια βίας και ήταν φροντισμένο.

Το τραγικό περιστατικό στο Βέλγιο είναι το δεύτερο σήμερα στην Ευρώπη. Στη γειτονική Ιταλία ένα μωρό ενός έτους βρήκε τραγικό θάνατο, όταν ο πατέρας του πήγε στη δουλειά και το ξέχασε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Το βρήκε νεκρό μετά από ώρες η μητέρα του.

Άρτα: Λιποθύμησε δύο φορές ο πατέρας του 5,5 μηνών βρέφους

Στην Ελλάδα, είχε συγκλονίσει ο θάνατος ενός κοριτσιού 5,5 μηνών στην Άρτα. Το μωρό ξεχάστηκε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο από τον μπαμπά του, ο οποίος νόμιζε ότι το είχε αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στην κηδεία της μικρής Λυδίας και όλη η χώρα δάκρυσε με την τραγωδία που χτύπησε το σπίτι του νέου ζευγαριού.

Με πληροφορίες της Μαρίας Ψαρά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top