Ιταλία: Νεκρό μωρό ενός έτους - Tο ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο

Το βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του η μητέρα

Τι είναι το Σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού / Βίντεο αρχείου Star

Θρήνος στην Ιταλία για τον τραγικό θάνατο που βρήκε μωρό ενός έτους, όταν ο πατέρας του το ξέχασε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Το βρήκε νεκρό μετά από ώρες η μητέρα του.

Ένας πατέρας στη Ρώμη κατηγορείται για τον θάνατο της ενός έτους κόρης του, αφού φέρεται να τη ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο και να πήγε στη δουλειά του. Αυτή την ώρα βρίσκεται υπό έρευνα για «εγκατάλειψη ανηλίκου». Η προανάκριση είναι απαραίτητη για να διαλευκανθούν οι συνθήκες εγκατάλειψης του παιδιού που το οδήγησαν στον θάνατο.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι ο πατέρας, που εργάζεται ως αστυνομικός στη γενική υπηρεσία στρατιωτικού προσωπικού του υπουργείου Άμυνας, είχε πάρει την κόρη του για να την πάει στο παιδικό σταθμό πριν πάει στη δουλειά του. Όμως πάρκαρε το αυτοκίνητο και πήγε κατευθείαν στο γραφείο, αφήνοντας το παιδί μέσα στο αμάξι.

Όταν η σύζυγός έφτασε το μεσημέρι στο νηπιαγωγείο για να πάρει την κόρη της, την ενημέρωσαν ότι το παιδί δεν είχε πάει εκείνη την ημέρα. Τότε αποκαλύφθηκε η τραγωδία: είδε το αυτοκίνητο του συζύγου της και μέσα το μωρό.

Η γυναίκα άρχισε να φωνάζει. Ένας περαστικός έτρεξε να δει τι συμβαίνει και να τη βοηθήσει, όμως δυστυχώς ήταν αργά για το κοριτσάκι. 

Και οι δύο γονείς είναι σε κατάσταση σοκ. Για όσους ερευνούν την τραγωδία, όμως, δεν είναι το πρώτο περιστατικό που συναντούν. Αυτό είναι το 11ο παιδί στην Ιταλία που ξεχάστηκε και πέθανε μέσα στο αυτοκίνητο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα και στην Ελλάδα, ένα βρέφος 5,5 μηνών στην Άρτα πέθανε από ασφυξία μέσα στο αυτοκίνητο, όταν το ξέχασε ο πατέρας του πηγαίνοντας στη δουλειά του. 

Τι είναι το σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού

Το σύνδρομο ξεχασμένου μωρού αναφέρεται στο τι συμβαίνει, όταν οι γονείς αφήνουν κατά λάθος ένα μωρό ή μικρό παιδί, σε ένα αυτοκίνητο με συχνά τραγικά αποτελέσματα. 

Είναι o ιατρικός ορισμός, που περιγράφει πώς ένας γονέας μπορεί να φύγει από το αυτοκίνητο, χωρίς να σκέφτεται το παιδί του στο πίσω κάθισμα.

Σύμφωνα με ειδικούς, ο λόγος που οι γονείς ξεχνούν τα βρέφη τους μέσα στο όχημα αποδίδεται σε στιγμιαία απώλεια μνήμης λόγω άγχους, έλλειψης ύπνου ή διαταραχής της ρουτίνας τους και όχι σε αμέλεια.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top