Κως: Μιάμιση ώρα κράτησε το μαρτύριο της Αναστάζια

Συγκλονίζει η εθελόντρια που βρήκε τη σορό της – «Υπήρχε έντονη μυρωδιά»

Μιάμιση ώρα κράτησε το μαρτύριο της 27χρονης Αναστάζια, η οποία βρέθηκε νεκρή σε ερημική περιοχή στην Κω. Τόσο χρειάστηκε ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές για να τη βιάσει, να τη στραγγαλίσει και να εξαφανίσει τα ίχνη της. 

Κως: Στο μικροσκόπιο τα ακριβά ταξίδια της Αναστάζια

Αυτό αναφέρουν στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Κω και μέλη του κλιμακίου του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που βρίσκονται στο νησί. 

Μιάμιση ώρα κράτησε το μαρτύριο της 27χρονης Αναστάζια σύμφωνα με τους αξιωματικούς που έχουν αναλάβει τις έρευνες για τη δολοφονία της

Μιάμιση ώρα κράτησε το μαρτύριο της 27χρονης Αναστάζια σύμφωνα με τους αξιωματικούς που έχουν αναλάβει τις έρευνες για τη δολοφονία της

Κάμερα ασφαλείας απέναντι από το σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού τον δείχνει στις 20:38 το βράδυ της Δευτέραςν 12 Ιουνίου να μπαίνει στην οικία του μαζί με την Αναστάζια. Η 27χρονη δεν έχει καταγραφεί να βγαίνει από το σπίτι, σε αντίθεση με τον 32χρονος, ο οποίος καταγράφηκε από την ίδια κάμερα να βγαίνει στις 23:00 το ίδιο βράδυ. 

Μητέρα Αναστάζια: «Ο φίλος της δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία»

Ο συγκάτοικος του βασικού υπόπτου επέστρεψε στο σπίτι στις 22:10 και όπως υποστήριξε αρχικά στους αστυνομικούς δεν βρισκόταν εκεί ο 32χρονος, ούτε κάποια κοπέλα. Ωστόσο στις επόμενες τρεις συμπληρωματικές καταθέσεις του άλλαξε τους αρχικούς του ισχυρισμούς. 

Ο Μπαγκλαντεσιανός φέρεται να σκότωσε την άτυχη Αναστάζια στην Κω και μετά κάλυψε τη σορό και τη μετέφερε στο σημείο που βρέθηκε σε υδροβιότοπο στο Τιγκάκι

Ο Μπαγκλαντεσιανός φέρεται να σκότωσε την άτυχη Αναστάζια στην Κω και μετά κάλυψε τη σορό και τη μετέφερε στο σημείο που βρέθηκε σε υδροβιότοπο στο Τιγκάκι

Στις καταθέσεις του στη συνέχεια έχει υποστηρίξει ότι μετά τις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας, άκουσε τη μοτοσικλέτα του συγκατοίκου του να φεύγει από το σπίτι και ότι επέστρεψε ξανά τα ξημερώματα της Τρίτης. Σύμφωνα με την κατάθεσή του είχε πάνω του χώματα, στάχυα και χόρτα και τα παπούτσια του ήταν λασπωμένα. 

Κως: Σε αντιφάσεις έπεσε ο συγκάτοικος του 32χρονου

Χθες το μεσημέρι, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» ισχυρίστηκε πως όταν επέστρεψε στο σπίτι είδε τον συγκάτοικό του και την Αναστάζια να πίνουν μπύρες και να είναι μεθυσμένοι. Ζήτησε μάλιστα από τον 32χρονο σε έντονο ύφος να φύγουν από το σπίτι και ότι μετά τις 23:00 άκουσε τη μοτοσικλέτα να φεύγει και με τους δύο μαζί, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από την κάμερα ασφαλείας απέναντι από το σπίτι τους. 

Κως: «Την άφησα και την πήρε ο σύντροφός της», λέει τώρα ο βασικός ύποπτος

Η Αναστάζια έχει καταγραφεί να μπαίνει στο σπίτι του 32χρονου μαζί του το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου

Η Αναστάζια έχει καταγραφεί να μπαίνει στο σπίτι του 32χρονου μαζί του το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου

Υποστήριξε ακόμα ότι ξύπνησε δύο φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν είδε στο σπίτι τον συγκάτοικό του. Όπως είπε προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά το τηλέφωνό του ήταν κλειστό. 

Πατέρας Αναστάζια: «Tη σκότωσαν γιατί ήθελαν να τη βιάσουν και αντιστάθηκε»

Προς το παρόν ο άνδρας από το Πακιστάν έχει βγει από το κάδρο των υπόπτων, είναι όμως υπό επιτήρηση. Οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες εκτιμούν ότι στην πρώτη του κατάθεση ίσως να βρισκόταν υπό καθεστώς φόβου από τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό ή ήθελε να τον καλύψει. Προς το παρόν πάντως δεν έχει προβεί σε ανάληψη χρημάτων, ούτε έχει βγάλει κάποιο εισιτήριο για να διαφύγει, σε αντίθεση με τον συγκάτοικό του. 

Κως: Πιθανόν η Αναστάζια να δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του 32χρονου

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το έγκλημα έγινε μεταξύ 20:38 και 22:10. Πιθανόν ο 32χρονος να έκρυψε προσωρινά της σορό της Αναστάζια σε χωράφια με πυκνή βλάστηση πίσω από το σπίτι και δεν αποκλείουν το έγκλημα να έγινε εξωτερικά στην πλαϊνή αυλή του σπιτιού, όπου βρέθηκαν αποτσίγαρα και μπίρες.

Κως: Η Αναστάζια δολοφονήθηκε σε ακατοίκητο σπίτι κι όχι στου 32χρονου

Η Αναστάζια βρέθηκε γυμνή και η σορός της ήταν μέσα σε σακούλες σκουπιδιών, καλυμμένη με σεντόνι και ξερόχορτα

Η Αναστάζια βρέθηκε γυμνή και η σορός της ήταν μέσα σε σακούλες σκουπιδιών, καλυμμένη με σεντόνι και ξερόχορτα

Στο κρεβάτι επίσης του 32χρονου έχουν βρεθεί ίχνη DNA της 27χρονης, και συγκεκριμένα τρίχες.

Ο 32χρονος βγήκε για λίγα λεπτά από το σπίτι με τη μοτοσικλέτα του στις 23:00, πιθανόν για να εξαφανίσει στοιχεία του εγκλήματος ή για να βρει υλικά για την κάλυψη της σορού κι επέστρεψε στο σπίτι. Εκεί εκτιμάται ότι πήγε στο σημείο απόκρυψης, κάλυψε τη σορό με ένα σεντόνι και σακούλες σκουπιδιών. Στη συνέχεια φέρεται να τη μετέφερε μόνος του στον ώμο ή με κάποιο καρότσι οικοδομικών εργασιών, ίσως και με βοήθεια, στο σημείο, όπου βρέθηκε στον υδροβιότοπο στο Τιγκάκι. 

Κως: «Καλοστημένο το σκηνικό όπου βρέθηκε η σορός της Αναστάζια»

Για ένα καλοστημένο σκηνικό μίλησε η εθελόντρια, η οποία εντόπισε τη σορό της 27χρονης Αναστάζια στον υδροβιότοπο στο Τιγκάκι. 

Κως: Ψάχνουν DNA του δράστη κάτω από τα νύχια της Αναστάζια

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα βρέθηκε χωρίς ρούχα μέσα σε σακούλες σκουπιδιών, καλυμμένη με ένα σεντόνι και κλαδιά. 

Η εθελόντρια που βρήκε τη σορό της Αναστάζια έκανε λόγο για ένα καλοστημένο σκηνικό στο σημείο που βρέθηκε η νεκρή

Η εθελόντρια που βρήκε τη σορό της Αναστάζια έκανε λόγο για ένα καλοστημένο σκηνικό στο σημείο που βρέθηκε η νεκρή

Η Άννα Κουλουρά, μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι της ήρθαν αναθυμιάσεις, μια μυρωδιά που γινόταν όλο και πιο έντονη πλησιάζοντας στο σημείο, όπου βρέθηκε νεκρή η Αναστάζια.

Κως: Oι τελευταίες στιγμές της 27χρονης Αναστάζια - Δεν «σπάει» ο ύποπτος

«Στο σκηνικό που έβλεπα μπροστά μου κάτι δεν μου ταίριαζε, ήταν ένα καλοστημένο σκηνικό, έβλεπα στάχια, χώμα, κλαδιά, ήταν πολύ καλά καλυμμένη. Εφόσον ήμουν πάνω από το σημείο, μου ήρθαν αναθυμιάσεις, μια μυρωδιά που γινόταν όλο και πιο έντονη. Έβαλα το κοντάρι μου, με δύο κινήσεις σήκωσα όσα περισσότερα στάχια μπορούσα και, δυστυχώς, βρήκαμε την άτυχη κοπέλα», είπε.

Κως: Προφυλακιστέος ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές

Ο 32χρονος, μετά τη χθεσινή πολύωρη απολογία του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Αναστάζια.

Κως: To όνειρο της άτυχης Αναστάζια - «Ήθελε να γίνει μοντέλο»

Ο ύποπτος για τη δολοφονία της κοπέλας αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ισχυριζόμενος ότι δεν συνευρέθηκε ερωτικά με την κοπέλα. Ο 32χρονος από το Μπανγκλαντές κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή. 

Αναμένονται ωστόσο τα αποτελέσματα του DNA και των αποτυπωμάτων στις σακούλες, το σεντόνι και το σώμα της άτυχης κοπέλας, τα οποία ενδέχεται να μετατρέψουν την κατηγορία σε ανθρωποκτονία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top