Καιρός: Το καλοκαίρι επιστρέφει - Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Αλλάζει από σήμερα, Δευτέρα, το σκηνικό του καιρού και επιτέλους μυρίζει... καλοκαίρι. Τις τελευταίες ημέρες τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα σε όλη τη χώρα ωστόσο από σήμερα ανεβαίνει η θερμοκρασία. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Σύμφωνα με το meteo.gr, ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 19 Ιουνίου, θα είναι γενικά αίθριος, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές αναμένονται μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και τα ηπειρωτικά της χώρας τις πρωινές ώρες. 

Καιρός: Πού θα έχει έντονα φαινόμενα ως το βράδυ- Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Γενικά σήμερα αναμένεται αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία, από 11 έως 32 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο, από 11 έως 31 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι - απόγευμα οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα και ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη, γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός όμως το μεσημέρι-απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και η
θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 και τοπικά 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι-απόγευμα οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ καιη θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια και το μεσημέρι-απόγευμα στα βόρεια οπότε ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6, στα βόρεια 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 28 και τοπικά 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, από το μεσημέρι και από τα βόρεια μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top