Τεράστιες ελλείψεις στα δύο αντιβιοτικά για τον στρεπτόκοκκο

«Εφοδιαζόμαστε με το σταγονόμετρο«, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Λουράντος

Τι είπε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος για τις ελλείψεις σε αντιβιοτικά για τον στρεπτόκοκκο / Βίντεο από ΑΝΤ1

Για τεράστιες ελλείψεις στα δυο βασικά αντιβιοτικά για τον στρεπτόκοκκο έκανε λόγο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Στρεπτόκοκκος Α: Mπορούν να νοσήσουν οι ενήλικες; Ποια είναι τα συμπτώματα;

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Λουράντος τόνισε ότι υπάρχουν «τεράστιες ελλείψεις» στα δυο βασικά αντιβιοτικά για τον στρεπτόκοκκο. «Ο κόσμος που ψάχνει να βρει αντιβιοτικό που του έγραψε ο γιατρός του το ξέρει πολύ καλά. Εφοδιαζόμαστε με το σταγονόμετρο. Ειλικρινά σας λέω τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναδεί» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να μην αποφεύγουν αναίτια τα γενόσημα φάρμακα, καθώς δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά από τα πρωτότυπα. 

Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους παρατηρούνται ελλείψεις, είπε ότι έχουν να κάνουν με τις εξαγωγές, αλλά και με τις ελλείψεις σε πρώτη ύλη, όπως και στην τακτική κάποιων φαρμακευτικών εταιρειών που θεωρούν ότι η κυκλοφορία φαρμάκων χαμηλού κόστους είναι ασύμφορη για αυτές.

Ημαθία: Θρήνος στην κηδεία του 8χρονου αγοριού που «έφυγε» από στρεπτόκοκκο

«Υπάρχουν strep test στα φαρμακεία, αλλά είναι δώρον άδωρον»

Σε ό,τι αφορά τα strep test, ο κ. Λουράντος υπογράμμισε ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να τα προμηθεύεται από τα φαρμακεία, αλλά αυτό είναι «δώρον άδωρον», καθώς δεν μπορεί να τα κάνει ούτε στο φαρμακείο, ούτε στο σπίτι του.

Θα πρέπει να πάει σε νοσοκομείο για να κάνει το τεστ. Πόκειται για μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία και τα νοσοκομεία διαθέτουν αυτά τα τεστ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top