Ημαθία: Θρήνος στην κηδεία του 8χρονου αγοριού που «έφυγε» από στρεπτόκοκκο

Ανησυχία για τα νέα κρούσματα στη Νάουσα

Το ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο θάνατος του 8χρονου αγοριού από στρεπτόκοκκο στην Ημαθία έχει συγκλονίσει τη χώρα. Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στους γονείς από τα πολλαπλά κρούσματα στρεπτόκοκκου. Στην περιοχή της Νάουσας έχουν ήδη καταγραφεί και άλλα επτά κρούσματα, με κάποια από αυτά να συνδέονται με το περιβάλλον του παιδιού. 

Ημαθία: Επτά παιδιά με στρεπτόκοκκο – Τα έξι από το περιβάλλον του 8χρονου

Θρήνος στο τελευταίο αντίο στο 8χρονο αγόρι 

Το τελευταίο «αντίο» στο 8χρονο αγόρι, που έφυγε τόσο αναπάντεχα, είπαν με βαθιά οδύνη η οικογένεια, οι συγγενείς και οι συμμαθητές του στο Στενήμαχο Ημαθίας, σήμερα το απόγευμα.

 

Ημαθία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 8χρονο

Το πρωί βγήκε και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που επιβεβαίωσε ουσιαστικά τα εργαστηριακά αποτελέσματα από το νοσοκομείο. Το παιδί είχε λοίμωξη του αναπνευστικού που προήλθε από στρεπτόκοκκο.

Ημαθία: Λοίμωξη αναπνευστικού από στρεπτόκοκκο η αιτία θανάτου του 8χρονου

Νάουσα: Nέα κρούσματα από στρεπτόκοκκο 

Όλα τα παιδιά που βγήκαν θετικά στον στρεπτόκοκκο έχουν ήπια συμπτώματα, πήραν αντιβίωση και είναι στα σπίτια τους. Τα κρούσματα αυτά βέβαια, αφορούν όσα παιδιά εξετάστηκαν στο νοσοκομείο. Strept test κάνουν όμως, σε κέντρα υγείας, σε ιδιώτες γιατρούς ακόμα και σε φαρμακείο.

Ημαθία: «Μη αναστρέψιμη η κατάσταση του 8χρονου»

Οπότε τα κρούσματα λογικά θα είναι περισσότερα, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι πρόκειται για βαριά περιστατικά. Η κεραυνοβόλος λοίμωξη από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο που προσβάλλει τα όργανα, είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top