Ο Μάιος του 2023 ο πιο ψυχρός των τελευταίων 14 ετών!

Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες

Ο Μάιος 2023 Ο Πιο Ψυχρός Των Τελευταίων 14 Ετών

Ο πιο ψυχρός Μάιος των τελευταίων 14 ετών ήταν αυτός που ζήσαμε φέτος.

Η μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών τον φετινό Μάιο κυμάνθηκε χαμηλότερα από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, ενώ σε ορισμένες περιοχές ο φετινός Μάιος ήταν ο πιο ψυχρός των τελευταίων 14 ετών. 

Όπως προκύπτει από το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι μεγαλύτερες αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν μεταξύ 10-13 Μαΐου. Στη Θεσσαλία καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται περίπου 3.2 ° C κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Για τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη ήταν ο πιο ψυχρός Μάιος από το 2010. Για τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου ήταν ο δεύτερος πιο ψυχρός μήνας μετά το 2011, και για τη Δυτική Ελλάδα ήταν ο τέταρτος πιο ψυχρός μήνας τα τελευταία 14 χρόνια.

Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και οι 31 ημέρες του μήνα ήταν ψυχρότερες από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019. Στη Θεσσαλονίκη, στη Σπάρτη και στο Ρέθυμνο σημειώθηκαν 29 ημέρες αρνητικών αποκλίσεων της θερμοκρασίας. Στην Αθήνα η μέση μηνιαία τιμή απόκλισης της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν -2,5 ° C, με 27 από τις 30 ημέρες του μήνα να είναι ψυχρότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στη Θεσσαλονίκη η μέση μέγιστη θερμοκρασία κυμάνθηκε 3.2 ° C χαμηλότερα από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.

Και αύριο πάντως αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια. Τοπικά έντονα θα είναι τα φαινόμενα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο. Αναμένονται, επίσης, πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στο Αιγαίο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top