Πανελλήνιες: Το τηλεφώνημα από τη... Ρώμη για αλλαγή εξεταστικού κέντρου

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα»

Αρμόδιοι συλλέγουν στοιχεία από τη βάση δεδομένων στο σύστημα που «χτυπήθηκε», αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη που άφησαν πίσω τους οι δράστες/ ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Τηλεφώνημα από το Λάτσιο της Ρώμης δέχτηκε υποψήφιος Πανελλαδικών εξετάσεων και η μητέρα του στον Βόλο, για αλλαγή του εξεταστικού κέντρου όπου ο υποψήφιος θα έδινε εξετάσεις. 

Ειδικότερα, αυτόματος τηλεφωνητής τους ενημέρωνε ότι αλλάζουν εξεταστικό κέντρο και τους παρακινούσε να ενεργοποιήσουν σύνδεσμο (link) σε σχετικό email που θα λάμβαναν, ώστε να ενημερωθούν για το νέο εξεταστικό στο οποίο δήθεν κατετάγησαν.

Πανελλήνιες 2023: Συμβουλές σε παιδιά και γονείς για να διώξουν το άγχος

Η μητέρα ενημέρωσε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο προϊστάμενος, Σωκράτης Σαβελίδης, ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, ενώ κάλεσε τους διευθυντές και τους ζήτησε να ενημερώσουν τους υποψηφίους ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας επικοινωνούν κατά κύριο λόγο, το myscholl, δε λειτουργεί σωστά μετά και την κυβερνοεπίθεση, έχει και αυτή πρόβλημα ασφάλειας και γι’ αυτό απευθύνθηκε και στα ΜΜΕ.

Τράπεζα θεμάτων: «Αγοράστηκε συμβόλαιο επίθεσης στο dark web»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το γεγονός δημοσιοποίησε ο ίδιος ο κ. Σαβελίδης στα ΜΜΕ ζητώντας να ενημερώσουν τους γονείς και υποψήφιους, ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία απολύτως αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα και σε ολόκληρη τη διαδικασία των Πανελλαδικών όπως ανακοινώθηκε.

Επίσης σε περίπτωση κατά την οποία δεχτούν οποιοδήποτε μήνυμα κάθε είδους σε κάθε μέσο (sms, e-mail, messenger κλπ), το οποίο τους προτρέπει σε ενέργειες σε σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, να μην ενεργήσουν όπως τους κατευθύνουν οι κακόβουλοι, αλλά να ενημερώσουν τους διευθυντές των σχολείων τους, διατηρώντας τα στοιχεία του μηνύματος ώστε, αν χρειαστεί, να διερευνηθούν από τις αρχές δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top