Κολωνός: Απαγόρευσαν στη 12χρονη να βλέπει τη μητέρα της στη φυλακή

«Φοβάμαι μήπως κάνει κακό στον εαυτό της» εξομολογείται η θεία της

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η 12χρονη από τον Κολωνό μετά την απόφαση του εισαγγελέα φυλακών να πάψει το κορίτσι να βλέπει τη μητέρα του στη φυλακή. Η θεία της 12χρονης εκπέμπει SOS, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και εξομολογείται ότι φοβάται μήπως η μικρή φτάσει στο σημείο να κάνει κακό στον εαυτό της. 

Κολωνός: Παραμένει στη φυλακή η μητέρα της 12χρονης

«Είμαστε σε άθλια κατάσταση. Νιώθω ότι το παιδί το πολεμούν καθημερινά. Δεν μπορώ να την αφήσω λεπτό μόνη της, γιατί φοβάμαι μην πάθει κάτι. Ξαφνικά ο εισαγγελέας φυλακών της απαγορεύει να δει τη μητέρα της. Για ποιον λόγο; Όρισαν ειδικό για να την εξετάσει και η συμβουλή του είναι να βλέπει τη μητέρα της» είπε η θεία της 12χρονης. 

Δεν αντέχω άλλο πραγματικά. Αν πάθει κάτι το παιδί, δεν ξέρω τι θα απογίνουμε… 

«Δεν ξέρω πόση αντοχή μου έχει μείνει να διαχειριστώ όλα αυτά που ζω καθημερινά. Αμφισβητούν την εισήγησή μου που λέω πόσο πολύ θέλει το παιδί να δει τη μάνα του και τη ζητά. Λες και ξέρουν καλύτερα από όλους εμάς που το έχουμε και βλέπουμε πόσο υποφέρει μακριά της. Αμφισβητούν την ίδια τη φωνή της 12χρονης που φωνάζει με όλη της την ψυχή πόσο θέλει να είναι μαζί με τη μητέρα της και πως δεν έχει καμία σχέση με όσα την κατηγορούν» υποστηρίζει η θεία του κοριτσιού. 

H μητέρα της 12χρονης παραμένει προφυλακισμένη/  Eurokinissi Βασίλης Ρεμπάπης

H μητέρα της 12χρονης παραμένει προφυλακισμένη/  Eurokinissi Βασίλης Ρεμπάπης

«Πραγματικά δεν μπορώ να αποτυπώσω με λόγια την πραγματική εικόνα της φρίκης που περνάω. Δεν ξέρω τι θα κάνω αν πάθει κάτι το παιδί. Αντί να σταθεί η Πολιτεία δίπλα του, συμπεριφέρονται σαν να φταίει εκείνο! Το παιδί μου ανέφερε κλαίγοντας: «Θεία δεν αντέχω άλλο να ζω». Φοβάμαι μήπως κάνει κακό στον εαυτό της. Αλίμονο, αν συμβεί κάτι τέτοιο. Θα είναι όλοι υπόλογοι. Βλέπω ότι όσο περνούν οι μέρες, μένουμε τελείως στο άδικο και στο ανεξήγητο και δυστυχώς είμαστε μόνοι μας. Η 12χρονη είναι μόνη της!» καταλήγει η θεία. 

Κολωνός: Η 12χρονη κατέθεσε ξανά – Υπέδειξε 10 νέα πρόσωπα

Όπως εξήγησε η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Α. Ταραχοπούλου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στην ακρόαση που ζήτησε η πλευρά του κοριτσιού, η προφορική αιτιολογία που δόθηκε από τον εισαγγελέα ήταν ότι έχει αφαιρεθεί από τη μητέρα η γονική μέριμνα και ότι πρόκειται για θύτη- θύμα. Ωστόσο, όπως επισήμανε η κ.Ταραχοπούλου, η μητέρα της 12χρονης είναι προφυλακισμένη, δεν έχει καταδικαστεί. Επίσης, τη φυσική συνάντησή τους την επιζητούν και η 12χρονη και η μητέρα της, αλλά ακόμη και η παιδοψυχολόγος που έχει ορίσει το κράτος συνιστά το παιδί να βλέπει τη μητέρα του, καθώς αυτό βοηθά τη ψυχο-συναισθηματική του κατάσταση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top