Κατέγραφαν τις προσωπικές στιγμές ενοικιαστών μέσα από ρολόι! 

Σε διαμέρισμα που νοικιάσθηκε μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης  

Στη Θεσσαλονίκη ένας άντρας κατήγγειλε πως βρήκε μια κρυμμένη κάμερα μέσα στο διαμέρισμα που είχε νοικιάσει μέσω γνωστής πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης. 

Η παρέα από την Πάτρα, όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια του Star Ραλλιώ Λεπίδου, δεν φανταζόταν ότι οι προσωπικές τους στιγμές θα καταγράφονταν από κρυφή κάμερα στο διαμέρισμα που νοίκιασαν.

Iδιοκτήτης Airbnb κατέγραφε με κάμερες προσωπικές στιγμές πελατών

Τα τρία άτομα από την Πάτρα, ο 51χρονος καταγγέλλων, ένας νεαρός και η μητέρα του που είναι ΑΜΕΑ, νοίκιασαν για λίγες ημέρες ένα διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Βασιλέως Γεωργίου. Όλα ξεκίνησαν όταν ο άνδρας επιχείρησε να θέσει σε λειτουργία ένα ρολόι που είχε αγοράσει, βγάζοντας την μπαταρία από ένα άλλο ρολόι που ήταν κρεμασμένο μέσα στο διαμέρισμα. Διαπίστωσε όμως ότι πίσω υπήρχε μία θύρα USB «και έτσι κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά», όπως δήλωσε ο ίδιος. 

Ο άνδρας ενημέρωσε αμέσως την ασφάλεια και το ρολόι κατασχέθηκε. Κατέθεσε μήνυση, ενώ σε βάρος του ιδιοκτήτη σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία.

Δικηγόρος Παναγιώτης Γεωργιάδης: «Αυτά πρέπει να καταγγέλλονται. Πρέπει να υπάρχει ένα πέπλο προστασίας των ανθρώπων γιατί τέτοιες κινήσεις θυμήσου τη χώρα μας» τόνισε στο Star ο δικηγόρος Παναγιώτης Γεωργιάδης.  

Το υλικό αυτό  από παράνομη βιντεοσκόπηση αν το χρησιμοποιήσει ο δράστης για τον εαυτό του πάει για πλημμέλημα κι αν κερδίσει ένα ποσό πάνω από 120.000 ευρώ τότε πάει για κακούργημα. Αλλά αυτό αν αποδειχθεί ότι αυτά τα χρησιμοποίησε για να κερδίσει χρήματα. 

 Είχε καταγράψει με κρυφές κάμερες 27 πελάτες του

Την ίδια ώρα ταυτοποιήθηκαν 13 από τα συνολικά 27 άτομα όπου είχαν βρεθεί κρυφές κάμερες στα δωμάτιά τους σε ξενοδοχείο  στην Άφυτο Χαλκιδικής τον περασμένο χρόνο.

Ξενοδόχος παγίδευσε τα δωμάτια με κρυφές κάμερες - Έμοιαζαν με... φορτιστές

Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης είχε εγκαταστήσει 6 κρυφές κάμερες,  8 κάρτες μνήμης και ένα καταγραφικό σε δωμάτια της τουριστικής του μονάδας. Μετά την αποκάλυψη ο ιδιοκτήτης είχε βάλει λουκέτο στην επιχείρηση και εξαφανίστηκε Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top