Ξενοδόχος παγίδευσε τα δωμάτια με κρυφές κάμερες - Έμοιαζαν με... φορτιστές

Κατέγραψε παράνομα 27 άτομα

Την παρακολούθησή της μέσω κρυφής κάμερας από τον σπιτονοικοκύρη της είχε καταγγείλει και μια φοιτήτρια από τη Θεσσαλονίκη / Βίντεο από ΜEGA

Κρυφές κάμερες στα δωμάτια τουριστικού καταλύματος στη Χαλκιδική κατηγορείται ότι είχε εγκαταστήσει ο 34χρονος ιδιοκτήτης του, καταγράφοντας παράνομα τις προσωπικές στιγμές παραθεριστών που διέμεναν σε αυτά.

Καβάλα: Στα δικαστήρια δύο γειτόνισσες για τις κάμερες ασφαλείας

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος στη Χαλκιδική, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, προέκυψε ότι ο ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος, προέβαινε σε εγκατάσταση κρυφών καμερών σε δωμάτια του καταλύματος, με σκοπό την παράνομη καταγραφή προσωπικών στιγμών των ατόμων που έμεναν σε αυτά.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 6 «κρυφές» κάμερες που προσομοίαζαν σε φορτιστές κινητών τηλεφώνων,
  • 8 κάρτες μνήμης,
  • 1 καταγραφικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης εξωτερικών χώρων,
  • 1 μονάδα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων,
  • 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 1 συσκευή τάμπλετ και 1 κινητό τηλέφωνο.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος είχε καταγράψει 27 άτομα, εκ των οποίων τα 13 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top