Σε έλλειψη το φάρμακο για τον διαβήτη που βοηθά στο αδυνάτισμα!

Οι ευεργςτικές του ιδιότητες και οι παρενέργειες του

Σε έλλειψη βρίσκεται το φάρμακο που χρησιμοποιείται για τον σακχαρώδη διαβήτη, το οποίο βοηθά στο αδυνάτισμα

Tέλος στην παχυσαρκία με μία ένεση την εβδομάδα;

Μάλιστα, παρατηρείται φέτος διπλάσια συνταγογράφηση από την αντίστοιχη περσινή το ίδιο χρονικό διάστημα, όπως είπε στην ΕΡΤ ο γ.γ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Μανώλης Κατσαράκης.

Το εν λόγω φάρμακο μπορεί να το προμηθευτεί κανείς αποκλειστικά με ηλεκτρονική συνταγή και όχι χειρόγραφη, καθώς έχει ενταχθεί στη λίστα των σκευασμάτων με απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών.

«Αυτό το φάρμακο ανήκει σε μια κορυφαία κατηγορία, την κατηγορία των ινκρετινών. Αυτές είναι ορμόνες, οι οποίες βγαίνουν από το εσωτερικό σύστημα όταν τρώμε για να μπορούν να ρυθμίσουν τον μεταβολισμό της τροφής, κυρίως υδατανθράκων. Στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, η ορμόνη αυτήν δεν εκκρίνεται όπως πρέπει και δεν είναι δραστική, δημιουργήθηκαν φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία υποκαθιστούν την έλλειψη των ινκρετινών αυτών» εξήγησε ο Ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γιώργος Δημητριάδης.

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Πάνω από μισό δισεκ. ασθενείς σε όλο τον κόσμο

Το φάρμακο αυτό αυξάνει το αίσθημα κορεσμού, σε κάνει να χορταίνεις πιο γρήγορα όταν τρως, άρα σου κόβεται η όρεξη και χάνεις κιλά. «Τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 που το παίρνουν, χάνουν 10-15% του βάρους τους» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Εκτός από τις ευεργετικές ιδιότητες του φαρμάκου, υπάρχουν και παρενέργειες. Όπως ανέφερε ο καθηγητής, όσοι το παίρνουν έχουν τάση για έμετο, ναυτία, πονάκια στην κοιλιά.

Τρία πράγματα που λανθασμένα νομίζουμε πως μας βοηθάνε στο αδυνάτισμα

«To φάρμακο αυτό έχει εγκριθεί για την παχυσαρκία μόνο. Δηλαδή για περιπτώσεις νοσηρότητας και με προβλήματα υγείας. Όχι για χάσιμο βάρους για να πάμε το καλοκαίρι στην παραλία» σημείωσε ο καθηγητής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top