Τρία πράγματα που λανθασμένα νομίζουμε πως μας βοηθάνε στο αδυνάτισμα

Οι «μύθοι» για το αδυνάτισμα που νομίζουμε πως ισχύουν

Υπάρχουν αρκετοί μύθοι γύρω από την απώλεια βάρους που κατά καιρούς να έχεις ακούσει ή να έχεις διαβάσει και ίσως να έχεις ακολουθήσει.

Tρως κάθε μέρα το ίδιο φαγητό; Τι προβλήματα υγείας μπορεί να εμφανίσεις

Ωστόσο ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις τα κιλά  που σε προβληματίζουν είναι η ισορροπημένη διατροφή και η συστηματική γυμναστική. Πιο κάτω θα δούμε ποιοι είναι οι 3 μύθοι που καλό είναι να σταματήσεις να ακολουθείς εάν θες να δεις αποτελέσματα: 

«Φάε λιγότερο, κάνε περισσότερη γυμναστική»

Αυτό που σε πολλούς φαντάζει απλό «φάε λιγότερο, κινήσου περισσότερο», δεν έχει πάντα αποτέλεσμα και χρειάζεται μία πιο στοχευμένη προσπάθεια. Το ιδανικό είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό ο οποίος γνωρίζοντας ακριβώς τη δική σου περίπτωση θα μπορεί να σου βγάλει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, ανάλογα με την καθημερινότητα σου. 

«Λιγότερα λιπαρά»

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά έχουν υψηλή θερμιδική αξία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κατανάλωσή τους δεν βοηθάει στην απώλεια βάρους. Για την ακρίβεια, έρευνες δείχνουν ότι τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά όπως είναι οι ελιές, οι ξηροί καρποί και το αβοκάντο πιο πολύ βοηθούν στην απώλεια βάρους παρά το αντίθετο.

«Κάνε detox»

Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι οι δίαιτες detox είναι αποτελεσματικές, παρόλο που είναι ευρέως γνωστό ότι για την απώλεια βάρους είναι απαραίτητη η απομάκρυνση τοξινών από το σώμα. 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top