Τέμπη: Οργή για το έγγραφο που έστειλε η Hellenic Train σε τραυματία

Οκτώ νέες καταθέσεις για φέρνουν νέα στοιχεία για την τραγωδία

Οκτώ νέα πρόσωπα πέρασαν σήμερα την πόρτα του εφέτη ανακριτή στη Λάρισα για την υπόθεση των Τεμπών, δίνοντας νέα στοιχεία τόσο για τις βάρδιες, όσο και για την ασφάλεια. 

Τέμπη: Θρήνος στο μνημόσυνο - Άφησαν λουλούδια και μαύρα μπαλόνια

41 ημέρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών η οργή ακόμα ξεχειλίζει. Κανείς δεν ξεχνά όσα συνέβησαν εκείνο το μοιραίο βράδυ. Την ίδια ώρα, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσε έγγραφο που απέστειλε η Hellenic Train σε τραυματία των Τεμπών.

ΟΣΕ: «Έμεινε» ξανά από ρεύμα το Intercity

Το επίμαχο έγγραφο, αφού αναφέρει τα ποσά της προκαταβολής στη συνέχεια ξεκαθαρίζει ότι «η εν λόγω προκαταβολή δε συνιστά σε καμία περίπτωση αναγνώριση τυχόν ευθύνης της σιδηροδρομικής επιχείρησης και μπορεί να αντισταθμιστεί με οποιοδήποτε άλλο ποσό τυχόν καταβληθεί».

Τέμπη: Οργή με έγγραφο της Hellenic Train σε τραυματία

Τέμπη: Οκτώ νέες καταθέσεις για την τραγωδία

Την ίδια ώρα οι δικαστικές εξελίξεις τρέχουν. Σήμερα την πόρτα του εφέτη ανακριτή στη Λάρισα πέρασαν οκτώ άτομα: 

  • τρεις τεχνικοί στον ΟΣΕ
  • τρεις εν ενεργείας σταθμάρχες, ο ένας εκ των οποίων έχει αναλάβει χρέη επιθεωρητή
  • δύο συνταξιούχοι σταθμάρχες

Ρωτήθηκαν απο τον εφέτη ανακριτή για θέματα που αφορούν τις βάρδιες, τον τοπικό πίνακα χειρισμού, τις αυτόματες και χειροκίνητες χαράξεις, αλλά και πώς λειτουργούσαν οι δυο προφυλακισμένοι, σταθμάρχης και επιθεωρητής.

«Ο σταθμάρχης έκανε βάρδια μόνος του, ενώ ήταν σε μαθητεία»

Και όλα αυτά, τη στιγμή που το Star φέρνει στο «φως» νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις... λάθος επιλογές που κόστισαν ζωές.

Ο κεντρικός σταθμάρχης Λάρισας στην καταγγελία του ισχυρίστηκε ότι συνάντησε τον προφυλακισμένο σταθμάρχη στις 2 Ιανουαρίου και έκπληκτος διαπίστωσε ότι θα  έκανε βάρδια μόνος του εκείνο το βράδυ, στον σταθμό της Καλαμπάκας, χωρίς να έχει πάρει την πιστοποίηση.

Η απόφαση ήταν του Επιθεωρητή, ισχυρίζεται, όπως του είπε συνάδελφός του στην επικοινωνία που είχαν.

«Τον ρώτησα πώς είναι δυνατόν να αφήσατε μόνο του τον Β.Σ.  στον σταθμό της Καλαμπάκας. Τότε ο Π.(σταθμάρχης) μου απάντησε ότι αφέθηκε μόνος του στην Καλαμπάκα, κατόπιν εντολής του Επιθεωρητή. Στις 12:05 περίπου μου τηλεφώνησε ο Επιθεωρητής από τον σταθμό της Καλαμπάκας, όπου είχε μεταβεί εσπευσμένα και μου είπε "έμαθα ότι με έψαχνες. Θα δεις τώρα τι θα πάθεις"», δήλωσε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top