Αυτά είναι τα μέλη συμμορίας που ρήμαζε καταστήματα σε Αττική και Εύβοια

Έχουν κάνει τουλάχιστον 33 κλοπές

Μέλη συμμορίας που συνελήφθησαν

Τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες οκτώ ατόμων που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στην Εύβοια.

Τα στοιχεία τους δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν εντολής του εισαγγελέα.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους, που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, κατ’εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Βόλος: Έπεσαν σοβάδες σε δημοτικό σχολείο

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στη διερεύνηση, ανίχνευση ή δίωξη όμοιας φύσης εγκλημάτων, που έχουν τελεστεί από τους κατηγορούμενους σε βάρος και άλλων θυμάτων και για την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας σε σχέση προς τα παραπάνω εγκλήματα, με σκοπό την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις.

Βίντεο ντοκουμέντο: Ανατροπή με την παράσυρση του 16χρονου από τρένο

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, για την υπόθεση αυτή είχαν εξινιαστεί συνολικά 33 περιπτώσεις κλοπών. Όπως είχε προκύψει από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τους θερινούς μήνες του 2022, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση για τη διάπραξη κλοπών από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας.

ΕΦΕΤ: Συμβουλές για ασφαλείς αγορές και κατανάλωση τροφίμων ενόψει Πάσχα

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), τα μέλη της οργάνωσης κινούμενα σε ομάδες πολλών ατόμων εντόπιζαν καταστήματα – στόχους.

Άρτα: Ιερέας ήρθε στα χέρια με τον νέο σύντροφο της παπαδιάς

Στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτά ανά δυάδες και ενώ απασχολούσαν τους υπαλλήλους, ένα από τα μέλη απενεργοποιούσε τους αισθητήρες των συναγερμών και αφαιρούσε κάποιο προϊόν.

Δείτε τις φωτογραφίες των συλληφθέντων:

Αυτά είναι τα μέλη συμμορίας που ρήμαζε καταστήματα σε Αττική και Εύβοια Αυτά είναι τα μέλη συμμορίας που ρήμαζε καταστήματα σε Αττική και Εύβοια Αυτά είναι τα μέλη συμμορίας που ρήμαζε καταστήματα σε Αττική και Εύβοια Αυτά είναι τα μέλη συμμορίας που ρήμαζε καταστήματα σε Αττική και Εύβοια

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top