«Πήγα στον ανακριτή για να δει τη μάνα ενός παιδιού που χάθηκε στα Τέμπη»

Συγκινεί η μητέρα της 20χρονης Μάρθης

«Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» - Μητέρα θύματος των Τεμπών μιλά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Συγγενείς θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών ζητούν απο τη Βουλή αναθεώρηση του Συντάγματος και ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Τέμπη: Μυστήριο με το μανιτάρι φωτιάς - «Δεν έχει ξανασυμβεί στον κόσμο»

Η κ. Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της Μάρθης, της 20χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της στο μοιραίο τρένο μοιράστηκε τον πόνο αλλά και τους προβληματισμούς της αναφορικά με την υπόθεση των Τεμπών, ζητώντας πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Μιλώντας στον Σπύρο Λάμπρου και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κ. Καρυστιανού είπε πως «ζητάμε το αυτονόητο, να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου πρέπει. Οι ευθύνες είναι πολύ πιο πάνω από τον σταθμάρχη Λάρισας».

Η ίδια έκανε λόγο για μια «αισχρή κατάσταση» που επικρατούσε στον ΟΣΕ επί χρόνια λόγω των μειώσεων του προσωπικού, της ανυπαρξίας τηλεδιοίκησης αλλά και των αναξιοποίητων ευρωπαϊκών κονδυλίων που, όπως λέει, κανείς δεν γνωρίζει πού κατευθύνθηκαν. 

Εξήγησε επίσης τους λόγους για τους οποίους πήγε στον ανακριτή. «Ήθελα να δει τη μάνα ενός παιδιού που χάθηκε στα Τέμπη. Τα θύματα δεν είναι απλά ονοματεπώνυμα, ιδιότητες και ηλικίες. Τα θύματα είναι άνθρωποι και έχουν αφήσει πίσω εμάς για να τους δικαιώσουμε».

Έθεσε επίσης το ερώτημα αν υπάρχουν οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας για την επαναλειτουργία των τρένων. «Ξαφνικά τα τρένα πληρούν τις προϋποθέσεις; Τι άλλαξε μέσα σε έναν μήνα. Θα λειτουργούσαν αυτά τα τρένα αν είμασταν σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης;». 

 

Τέμπη: «Δεν ήταν αριθμοί αλλά άνθρωποι με τη δική τους ιστορία​​​»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top