Τέμπη: «Δεν ήταν αριθμοί αλλά άνθρωποι με τη δική τους ιστορία​​​​​​​​​​»

Η συγκινητική κίνηση με το μοίρασμα φυλλαδίων στους επιβάτες για τα θύματα

Επιβάτες και προσωπικό των τρένων σηκώθηκαν όρθιοι, όταν οι συρμοί πέρασαν από το σημείο της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη- κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Συγκινητικές στιγμές που προκάλεσαν ανατριχίλα εκτυλίχθηκαν σήμερα στην επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων στο δίκτυο Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Επιβάτες και προσωπικό των τρένων σηκώθηκαν όρθιοι, όταν οι συρμοί πέρασαν από το σημείο της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη. Οι μηχανοδηγοί ως ένδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς, ήχησαν τις κόρνες και μείωσαν ταχύτητα.

Τέμπη: Η στιγμή που το Intercity περνά από το σημείο της τραγωδίας 

Σε μια συγκινητική κινητοποίηση προχώρησαν ο Άγγελος Τσιαμούρας που σώθηκε από το δυστύχημα και ο Χρήστος Κωνσταντινίδης που έχασε τη σύζυγό του, όπως περιέγραψε στο ρεπορτάζ του από τη Θεσσαλονίκη ο δημοσιογράφος του Star, Άρης Λάμπος.

Το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου από τη Θεσσαλονίκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου από τη Θεσσαλονίκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ειδικότερα, μοίρασαν φυλλάδια σε επιβάτες τα οποία έγραφαν τα 57 ονόματα των θυμάτων των Τεμπών και ένα μικρό κείμενο για τον καθένα και την κάθε μία, λέγοντας πως δεν ήταν αριθμοί αλλά άνθρωποι με τη δική τους προσωπική ιστορία. 

Στα φυλλάδια που μοιράστηκαν στους επιβάτες αναγράφονταν τα ονόματα των θυμάτων και ένα μικρό κείμενο με την ιστορία του καθενός

Στα φυλλάδια που μοιράστηκαν στους επιβάτες αναγράφονταν τα ονόματα των θυμάτων και ένα μικρό κείμενο με την ιστορία του καθενός

Μάλιστα, ανέφεραν ότι τα Intercity ξεκίνησαν πολύ νωρίς και δεν τα θεωρούν ακόμα ασφαλή. 

Τρένα: Ποια δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες

Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δούμε κι άλλα δρομολόγιο. Μέχρι την Παρασκευή 7 Απριλίου υπολογίζεται να ξεκινήσει το δεύτερο Intercity Αθήνα- Θεσσαλονίκη Αθήνα. Δεν αποκλείεται να είναι βραδινό, ώστε να μπορεί κάποιος να επιστρέφει αυθημερόν κάτι που δεν ισχύει σήμερα.

Στις ράγες ξανά τα τρένα - «Λύγισε» ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

Την ίδια μέρα αναμένεται να ξεκινήσει και ένα τμήμα του προαστιακού του Κιάτου από Πειραιά μόνο μέχρι τη Μαγούλα και το Αθήνα - Λιανοκλάδι - Αθήνα. Το τρίτο Intercity Αθήνα - Θεσσαλονίκη υπολογίζεται να ξεκινήσει τη Μεγάλη Τρίτη στις 11 Απριλίου, ώστε να μπορέσει να μετακινηθεί ο κόσμος που θα φύγει για τις διακοπές του Πάσχα. Για την ώρα οι ταχύτητες είναι μειωμένες και εκτός από δύο μηχανοδηγούς υπάρχουν τρεις συνοδοί επιβατών και ένας προϊστάμενος αμαξοστοιχίας για μεγαλύτερη ασφάλεια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top